Кабачки в медовому маринаді – пікантна гостро-солодка закуска

Якщо ви любите гостро-солодкі закуски, тоді цей смачний рецепт обов’язково вам сподобається. Приготуйте апетитні кабачки в медовому маринаді. Ця страва буде до речі на сімейну вечерю або ж на святковий стіл.

Подавати в охолодженому вигляді. Кабачки добре гармонують з м’ясними та рибними стравами, смаженою або запеченою картоплею.

Складові:

  • Кабачки – 600 г.
  • Сіль за смаком.
  • Олія – 5 ст. л. + для обсмажування.
  • Перець гіркий – 1 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Кріп – 1 пучок.
  • Коріандр мелений – 2 ч. л.
  • Мед – 4 ст. л.
  • Сік лимона – 50 мл.
  • Вода – 50 мл.
  • Часник – 4-5 зубчиків.

Як приготувати кабачки в медовому маринаді:

1. Насамперед приготуйте кабачки. Використовуйте молоді овочі з щільною м’якоттю. Промийте і добре висушіть. Обріжте хвостики з двох сторін. Наріжте тонкими слайсами. Це зручно робити овочечисткою або добре наточеним ножем.

Кабачки в медовому маринаді - пікантна гостро-солодка закуска

2. Кабачкові слайси перемістіть в зручний посуд, і посипте сіллю з усіх боків. Залиште на 15-25 хвилин, щоб овочі віддали сік.

3. Після цього добре сполосніть холодною водою і промукайте серветкою від зайвої вологи.

4. Тепер кабачки потрібно обсмажити. Для цієї мети підійде звичайна або сковорода-гриль. Сковороду змастіть невеликою кількістю олії і добре прогрійте. Викладіть кабачкові язички. Обсмажте на сильному вогні до рум’яної скоринки з двох сторін.

5. Перемістіть на серветки, щоб вбралася зайва олія. Трохи охолодіть.

Кабачки в медовому маринаді - пікантна гостро-солодка закуска

6. Закрутіть в рулетики.

Кабачки в медовому маринаді - пікантна гостро-солодка закуска

7. Тепер, саме час, приготувати медовий маринад. У глибоку сковороду влийте олію без запаху. Добре розігрійте. Очистіть часник і наріжте кубиками. Додайте в гарячу олію і пасеруйте близько хвилини. Після цього часникові шматочки перемістіть на окрему тарілку.

8. Додайте сік лимона, воду, мед. Перемішайте і доведіть до кипіння. Готуйте на помірному вогні 6-7 хвилин.

9. Тим часом очистіть болгарський і гіркий перець. Наріжте маленькими шматочками. Додайте в маринад. Туди ж відправте часник і коріандр. Трохи підсоліть. Перемішайте і дайте закипіти. Кип’ятіть 1 хвилин.

10. Опустіть кабачкові рулетики. Потримайте на невеликому вогні 4-5 хвилин і зніміть з плити.

11. Посипте нарізаним кропом або іншою зеленню. Охолодіть і відправте в холодильник на 1-2 години.

Кабачки в медовому маринаді - пікантна гостро-солодка закуска

Кабачки в медовому маринаді готові.

Кабачки в медовому маринаді - пікантна гостро-солодка закуска

Rating
( No ratings yet )
Loading...