Кабачки в клярі з сиром – смачна закуска

Молоді кабачки – найкращі для цієї страви. Адже в них поки немає насіння. Сир до них підійде не всякий, а з яскраво-вираженим смаком. Чеддер, наприклад. Він зробить смак страви більш насиченим. Бо самі кабачки майже позбавлені смаку, тільки соковитість велика.

Для цієї смачної і корисної страви потрібні такі продукти:

  • Кабачки – півкілограма;
  • Кефір – 150 мілілітрів;
  • Борошно пшеничне – 5 ст. ложок;
  • Сир твердий -100 грамів;
  • Сіль візьміть згідно вашого смаку;
  • Перець чорний (мелений) – 10 грамів;
  • Часник сушений (мелений) – 10 грамів;
  • Соняшникова олія (для обсмажування) – 200 мілілітрів.

Покроковий процес приготування:

1. Спочатку займемося кляром. Весь кефір вилийте в миску, додайте сіль з перцем – згідно вашого смаку.

2. Я на кляр завжди використовую сушений часник. Також і ви насипте його в мисочку.

3. Сир подрібніть на тертці середній і покладіть його в миску з кляром.

4. Сюди ж слід висипати борошно і все добре перемішати до однорідного стану. Майте на увазі, що інколи може знадобитися борошна більше. Тоді кляр буде краще триматися на кабачках. Але це вже залежить від того, яка вологість у кабачків і яка якість борошна.

5. Кабачки невеликого розміру треба вимити, плодоніжки відрізати і кожен кабачок нарізати у вигляді смужок завтовшки 0,5 сантиметра.

6. Потім кожну з них в кляр умочуємо.

7. У цьому випадку беремо в помічниці вилочку. Потім розігрійте олію соняшникову в каструлі (можна взяти фритюрницю) до температури не більше 170 град. Треба смажити кабачки в клярі з сиру до рум’яного кольору протягом 3-4 хв.

8. Приготовлені кабачки слід викласти на рушник (паперовий). Так піде зайва олія.

До речі, кабачкові смужки, приготовані згідно нашого рецепту, і гарячі, і холодні однаково смачні. І ще до них можна взяти будь-який томатний соус.

Готуйте, пробуйте і насолоджуйтеся!

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...