Кабачки в кетчупі «Чилі» на зиму – відмінна овочева консервація

Кабачки в кетчупі «Чилі» на зиму – це відмінна овочева консервація, яку можна приготувати досить просто. «Стоять» такі кабачки добре всю зиму, подавати до столу їх можна без нічого. Також їх можна використовувати для приготування салатів.

Для приготування такого роду консервації на зиму варто використовувати овочі не великі за розміром, що не перестиглі. Нарізати кабачки краще кружечками, напівкружечками або ж брусочками. Банки підійдуть як 0,5 літрові, так і 1 літрові. Зберігати їх потрібно обов’язково в коморі або підвалі, куди не потрапляє сонячне світло і прохолодна температура.

Складові:

  • Кабачки – 3 шт.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Цукор – 0,5 ст. л.
  • Кетчуп «Чилі» – 1,5-2 ст. л.
  • Лавровий лист – по 1 шт. на кожну банку.
  • Перець горошком – по 3 шт. на кожну банку.
  • Перець запашний – по 2 шт. на кожну банку.
  • Кріп – по 1-2 гілочки в кожну банку.
  • Петрушка – по 1-2 гілочки в кожну баночку.
  • Оцет 9% – по 1 ст. ложці в кожну банку (об’ємом 0,5 л).
  • Вода – 1 л.

Вихід: 2-3 банки об’ємом 0,5 л.

Як приготувати:

1. Вимийте кабачки і підготуйте скляні банки. Обов’язково їх простерилізуйте в духовці або старовинним методом. Викладіть в кожну банку кріп, петрушку, перець горошком і запашний, в тому числі, скільки вказано в переліку інгредієнтів.

2. Кабачки наріжте. Якщо шкірка у кабачків щільна, тоді в обов’язковому порядку зріжте її гострим ножем. Викладіть нарізані кабачки в підготовлені банки.

Кабачки в кетчупі «Чилі» на зиму - відмінна овочева консервація

3. У миску або ківш влийте воду, додайте сіль і цукор.

4. Туди ж додайте кетчуп «Чилі».

5. Доведіть маринад до кипіння. Розлийте його в банки з кабачками. Тільки робіть цю процедуру дуже обережно. У кожну додайте по 1 ст. л. оцту.

Кабачки в кетчупі «Чилі» на зиму - відмінна овочева консервація

6. Щільно загорніть банки металевими кришками. Накрийте їх теплою ковдрою і залиште до повного охолодження.

Якщо ви зберігаєте консервацію в коморі в квартирі, тоді можете для надійності простерилізувати кожну банку протягом 5-7 хвилин, тільки не забудьте покласти на дно каструлі ганчірку, щоб скляні банки не лопнули. Смачного!

Rating
( No ratings yet )
Loading...