Кабачки в духовці з сиром, часником і сметаною – просто, смачно і корисно

Кабачки запечені в духовці - рецепт приготування

Кабачки в духовці – один з найпростіших варіантів приготування. Цей метод дуже зручний для господинь, не потрібно стояти біля плити і випікати овочі на сковорідці. У моїй родині кабачки, приготовані в духовці, їдять з апетитом і превеликим задоволенням.

Для страви потрібно:

  • 500 г молодих кабачків;
  • 100 г сиру твердого;
  • 120 г сметани;
  • 2-3 зубчики часнику;
  • 1/3 ч.л. солі.

Послідовність приготування кабачків в духовці:

1. Овочі миємо в воді, висушуємо паперовим рушником і ріжемо кружечками шириною 1-1,2 см.

2. Сир натираємо на тертці і змішуємо зі сметаною.

3. Зубчики часнику видавлюємо через часникодавку, солимо, все перемішуємо.

Кабачки в духовці з сиром, часником і сметаною - просто, смачно і корисно

4. Деко змащуємо олією, вкладаємо кабачкові кружечки, на них розкладаємо по одній чайній ложці сирно-сметанної суміші.

5. Запікаємо при t = 200 ° 25-30 хвилин.

6. Подавати кабачки можна як гарячими, так і холодними.

Готуйте і отримуйте задоволення!

Rating
( 1 assessment, average 3 from 5 )
Loading...