Кабачки по-корейськи на зиму: добірка рецептів

Кабачки по-корейськи – смачна заготівля на зиму. У гострому маринаді і з іншими овочами кабачки набувають незвичайний смак і аромат. Беремо на замітку оригінальні рецепти кабачків по-корейськи і займаємося приготуванням.

Кабачки по-корейськи на зиму зі стерилізацією

Кабачки по-корейськи на зиму: добірка рецептів

Кабачки користуються популярністю. Для переробки підходять овочі з ніжною структурою і практично без насіння.

Для заготівлі на зиму кабачків по-корейськи беремо такі продукти, як:

  • кабачки – 1,5 кг;
  • морква – 1 шт .;
  • цибуля – 2 шт .;
  • болгарський перець – 3 шт .;
  • часник – 2 головки;
  • зелень петрушки і кропу – 1 пучок;
  • цукор – 100 г;
  • сіль – 1 ст. л .;
  • приправа для моркви по-корейськи – 15 г;
  • соняшникова олія – 100 мл;
  • оцет 9% – 100 мл.

З такого набору овочів приготуємо суміш, яку простерилізуємо в духовці. Заготовлювати апетитну кабачкову закуску зручно в півлітрових або літрових банках.

Для приготування знадобиться спеціальна терка для корейської моркви, щоб натерти овочі довгою соломкою. Перед приготуванням всі овочі миємо в холодній воді.

Покроковий процес приготування:

Кабачки і очищену моркву натираємо на тертці. Болгарський перець очищаємо від насіння і ріжемо тонкими смужками.

Цибулю нарізаємо півкільцями. Часник натираємо на дрібній тертці або пропускаємо через прес. Зелень січемо ножем.

Готуємо маринад: в мисці змішуємо приправу для моркви по-корейськи, сіль, цукор, оцет, олію.

Викладаємо овочі в глибоку каструлю і поливаємо маринадом. Ретельно перемішуємо всі інгредієнти, поки овочі стануть м’якими.

Накриваємо каструлю з овочами кришкою і ставимо в холодильник на 3 години.

Розкладаємо салат в сухі стерильні банки, ретельно утрамбовувавши.

Ставимо салат в банках в духовку, прикриваємо кришками і стерилізуємо при 120 ° С півлітрові банки 15 хвилин, літрові – 25 хвилин.

Після стерилізації закатуємо банки кришками, перевертаємо і вкриваємо теплим пледом до повного охолодження. На виході виходить 3 літрових банки смачних кабачків по-корейськи.

Зберігати банки з кабачками потрібно в прохолодному місці. Така закуска підходить до гарнірів і м’ясних страв. На приготування кабачків по-корейськи знадобиться 3 годині 30 хвилин. Термообробка в духовці літрових банок з кабачкової закускою займе 25 хвилин.

Оригінальні кабачки по-корейськи на зиму

Кабачки по-корейськи на зиму: добірка рецептів

М’якоть кабачків не має особливого смаку і запаху, але містить багато клітковини і корисних мікроелементів. Якщо взяти кабачки за основу і додати оригінальні приправи, вийде пікантна заготовка на зиму.

Візьміть такі інгредієнти для закуски з кабачків на зиму:

  • кабачки – 1,5 кг;
  • сіль – 1 ст. л .;
  • морква – 2 шт .;
  • часник – 5-6 зубчиків;
  • перець гострий – 1 шт .;

У кожну банку 0,5 л кладемо:

  • цукор – 1 ч. л .;
  • кунжутну олію – 1/2 ч. л .;
  • соняшникову олію – 0,5 ст. л .;
  • яблучний оцет 5-6% – 1 ст. л .;
  • соєвий соус – 1 ст. л .;
  • насіння коріандру – 10 шт .;
  • чорний перець горошком – 2 шт.

Покроковий процес приготування:

Кабачки розрізаємо спочатку на дві частини і ложкою видаляємо серцевину з насінням. Частину нарізаємо довгими шматочками.

Натираємо моркву на спеціальній тертці довгою соломкою.

Викладаємо нарізані кабачки і моркву в каструлю, солимо і перемішуємо. Залишаємо суміш під кришкою на 3 години при кімнатній температурі.

Подрібнюємо ножем часникові часточки і ріжемо гострий перець кільцями. Засипаємо овочі до кабачків, змішуємо.

Викладаємо овочеву суміш у підготовлені банки, доливаючи сік, що залишився з каструлі.

Засипаємо в кожну банку цукор, заливаємо кунжутну і соняшникову олію, соєвий соус, яблучний оцет і кладемо насіння коріандру і кілька горошин чорного перцю.

Прикриваємо банки стерильними кришками і ставимо в ємність з водою для стерилізації. На дно ємності кладемо шматок щільної тканини, щоб банки не лопнули. Стерилізуємо півлітрові банки з кабачками по-корейськи 20 хвилин з моменту закипання.

Виймаємо банки з ємності і щільно закручуємо гвинтовими кришками. Перевертаємо їх і накриваємо теплим пледом до повного охолодження.

З такої кількості інгредієнтів виходить 4 півлітрових банки апетитної закуски. Кабачки по-корейськи, приготовані таким способом, мають оригінальний смак і відмінно доповнюють м’ясні страви.

Кабачки по-корейськи на зиму без стерилізації

Кабачки по-корейськи на зиму: добірка рецептів

Кабачки по-корейськи готують без стерилізації. Для цього овочеву суміш попередньо тушкують в каструлі, а потім розподіляють по банках.

Для приготування заготовки знадобляться:

  • кабачки – 3 кг;
  • морква – 2 шт .;
  • часник – 2 головки;
  • зелень петрушки – 1 пучок;
  • цукор – 100 г;
  • сіль – 50 г;
  • соняшникова олія – 100 мл;
  • оцет 9% – 100 мл;
  • приправа до моркви по-корейськи – 1 ст. л.

Беріть зрілі кабачки для цієї заготовки. У них більш щільна і м’ясиста структура, яка не розварюється під час термообробки.

Покроковий процес приготування:

Очищаємо кабачки від шкірки, видаляємо насіння і натираємо на спеціальній тертці для моркви по-корейськи.

Натираємо там же моркву і викладаємо овочі в каструлю.

Подрібнюємо ножем зелень і натираємо на дрібній тертці часник. Додаємо інгредієнти в каструлю.

Солимо і засипаємо цукор. Доливаємо до овочів олію і оцет. Все ретельно перемішуємо і ставимо на повільний вогонь.

У момент закипання овочевої суміші додаємо приправу до корейської моркви, перемішуємо і кип’ятимо 10-15 хвилин.

Гарячу суміш накладаємо в стерильні сухі банки до верху, рівномірно розподіляючи рідину. Виходить 3 літрових банки оригінальної закуски. Відразу закатуємо стерильними кришками, перевертаємо і накриваємо теплим пледом до повного охолодження.

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...