Кабачки не смажу. А готую по-корейськи

Зараз самий сезон цього не дорогого, але корисного овоча. Стояти біля плити жарко, тому я знайшла в інтернеті такий незвичайний рецепт, чому дуже рада. Ділюся – пробуйте.

Щоб приготувати кабачки по-корейськи необхідно:

  • Кабачків молодих – 500 гр
  • Моркви – 200 гр
  • Часнику – 5 зуб (якщо не дуже любите можна трохи менше)
  • Коріандру – 1 ч.л.
  • Чорного меленого перцю – 1 ч.л.
  • Гострого перцю – за смаком
  • Соняшникова олія – 50 гр
  • Солі – 1 ч.л. без гірки
  • Сахара – 2 ч.л.
  • Оцту 9% – 2 ч.л. (за бажанням, я іноді додаю)

Як приготувати:

Натираємо овочі на тертці для моркви по-корейськи. Посипаємо сіллю і цукром. Розігріваємо до кипіння олію. Подрібнений часник, коріандр, і решту спеції кладемо гіркою в центр овочів. І виливаємо розжарену олію саме на цю гірку спецій – так вони віддадуть весь свій аромат і смак. Тепер все перемішуємо і відправляємо в холодильник мінімум на пару годин.

Овочі пускають сік, змішуються з маринадом і виходить ну дуже смачна, а головне корисна закуска, адже зберігаються всі корисні речовини овочів – вони ж не проходили ніякої термічної обробки.

До речі, чим довше салат постоїть у холодильнику, тим краще промаринується і буде ще більш насиченим.

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...