Кабачки на зиму за бабусиним рецептом – вони виходять дуже смачними

Кабачки на зиму за бабусиним рецептом виходять дуже смачними, а готувати їх досить нескладно. Для приготування такої закуски на зиму сміливо підійдуть овочі, як молоді, так і більш старі. Найголовніше, щоб усередині овочів не було насіння. Закупорювати ж їх можна в банки об’ємом 0,5 л або ж 1 л. Зберігати готову консервацію варто обов’язково в прохолодному і бажано темному місці. Для цього ідеально підійде комора або ж льох.

Кабачки на зиму за бабусиним рецептом відмінно поєднуються з будь-якими гарнірами і м’ясними стравами. Саме тому, сміливо до них можете приготувати як варену картоплю, так і свинячий стейк. В якості перекусу такі кабачки теж просто незамінні.

Складові:

  • Кабачки – 650 г.
  • Морква – 1 шт.
  • Сіль – ½ ч. л.
  • Оцет 9% – 2 ст. л.
  • Вода – 100 мл.
  • Олія соняшникова – 100 мл.
  • Паста томатна – 1 ст. л.

Як приготувати кабачки на зиму:

1. Вимийте дуже ретельно всі овочі, після цього очистіть їх. Якщо кабачки молоденькі, тоді зрізати з них шкірку не потрібно зовсім. Наріжте кабачки кубиками середніми за розміром.

2. Викладіть нарізані кабачки в сковороду. З морквою зробіть аналогічно.

3. Додайте томатну пасту і сіль.

4. Влийте воду, краще використовувати її очищену.

5. Потім влийте олію соняшникову.

6. Поставте сковороду з овочами на сильний вогонь. Коли соус закипить, зменшіть вогонь. Тушкуйте кабачки протягом 15-20 хвилин. За цей час і морква, і кабачки повинні стати м’якими.

Кабачки на зиму за бабусиним рецептом - вони виходять дуже смачними

7. Тепер влийте звичайний столовий оцет. Можна, звичайно, використовувати оцтову кислоту, але її варто обов’язково розвести водою в потрібних пропорціях. Тушкуйте овочі ще 5 хвилин.

8. Тепер розкладіть за допомогою ложки підготовлену консервацію в чисті скляні банки. Попередньо їх дуже ретельно вимийте, а потім відправте в мікрохвильовку на 1 хвилину.

9. Потім поставте банку в каструлю або ківш, на дно якої викладіть ганчірку або рушник. Влийте воду. Стерилізуйте консервацію протягом 5-8 хвилин, а потім щільно закрутіть банки кришками.

Кабачки на зиму за бабусиним рецептом - вони виходять дуже смачними

Ось такі кабачки на зиму за бабусиним рецептом вийшли!

Кабачки на зиму за бабусиним рецептом - вони виходять дуже смачними

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...