Кабачки на зиму за бабусиним рецептом виходять дуже смачними, а готувати їх досить нескладно. Для приготування такої закуски на зиму сміливо підійдуть овочі, як молоді, так і більш старі. Найголовніше, щоб усередині овочів не було насіння. Закупорювати ж їх можна в банки об’ємом 0,5 л або ж 1 л. Зберігати готову консервацію варто обов’язково в прохолодному і бажано темному місці. Для цього ідеально підійде комора або ж льох.
Кабачки на зиму за бабусиним рецептом відмінно поєднуються з будь-якими гарнірами і м’ясними стравами. Саме тому, сміливо до них можете приготувати як варену картоплю, так і свинячий стейк. В якості перекусу такі кабачки теж просто незамінні.
Складові:
- Кабачки – 650 г.
- Морква – 1 шт.
- Сіль – ½ ч. л.
- Оцет 9% – 2 ст. л.
- Вода – 100 мл.
- Олія соняшникова – 100 мл.
- Паста томатна – 1 ст. л.
Як приготувати кабачки на зиму:
1. Вимийте дуже ретельно всі овочі, після цього очистіть їх. Якщо кабачки молоденькі, тоді зрізати з них шкірку не потрібно зовсім. Наріжте кабачки кубиками середніми за розміром.
2. Викладіть нарізані кабачки в сковороду. З морквою зробіть аналогічно.
3. Додайте томатну пасту і сіль.
4. Влийте воду, краще використовувати її очищену.
5. Потім влийте олію соняшникову.
6. Поставте сковороду з овочами на сильний вогонь. Коли соус закипить, зменшіть вогонь. Тушкуйте кабачки протягом 15-20 хвилин. За цей час і морква, і кабачки повинні стати м’якими.
7. Тепер влийте звичайний столовий оцет. Можна, звичайно, використовувати оцтову кислоту, але її варто обов’язково розвести водою в потрібних пропорціях. Тушкуйте овочі ще 5 хвилин.
8. Тепер розкладіть за допомогою ложки підготовлену консервацію в чисті скляні банки. Попередньо їх дуже ретельно вимийте, а потім відправте в мікрохвильовку на 1 хвилину.
9. Потім поставте банку в каструлю або ківш, на дно якої викладіть ганчірку або рушник. Влийте воду. Стерилізуйте консервацію протягом 5-8 хвилин, а потім щільно закрутіть банки кришками.
Ось такі кабачки на зиму за бабусиним рецептом вийшли!