Кабачки на смак як огірки. Закриваю на зиму партіями по 10 банок

Щоб консервовані кабачки хрустіли і пахли прянощами, як огірки з банки, з року в рік готую їх по одному і тому ж рецепту. Обов’язкові інгредієнти: часник, парасольки кропу, лавровий лист і гострий перець. Адже кабачки, як огірки, повинні бути гостренькими. Погоджуєтеся?

Необхідні продукти:

  • Кабачок – 5 кг
  • Кріп – 1 пучок
  • Часник – 3 шт.
  • Лавровий лист – 8 шт.
  • Чорний перець (горошком) – 20 г
  • Перець запашний – 25 г
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Оцет – 16 ст. л.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Цукор – 1,5 ст. л.

Кабачки на смак як огірки. Закриваю на зиму партіями по 10 банок

Покроковий процес приготування:

Насамперед підготуйте тару. 8 літрових банок гарненько вимийте з содою і ретельно висушіть. Стерилізувати банки не потрібно. На дно кожної банки викладіть по парасольці кропу.

Туди ж відправте по 2-3 зуб. часнику, шматочок гострого перцю, лавровий лист, по 2-3 шт. запашного перцю горошком і по 8-10 шт. гострого перцю горошком. За бажанням додайте гвоздику.

Кабачки на смак як огірки. Закриваю на зиму партіями по 10 банок

Кабачки гарненько промийте, відріжте їм кінчики з обох сторін. Наріжте овочі кружками середньої товщини (1,5-2 см). Щільно утрамбуйте кабачки в банки.

Зверху можете додати в кожну банку кріп, якщо він ще залишився. У кожну банку поставте ложку. Питну воду доведіть до кипіння.

Кабачки на смак як огірки. Закриваю на зиму партіями по 10 банок

На ложку залийте крутий кип’ятком в кожну банку. Так вона точно не лопне. Кришки заздалегідь прокип’ятіть. Накрийте ними кабачки, залиште заготовки на 15 хвилин.

Далі настій злийте. Відміряйте, скільки у вас його вийшло. На 1 літр настою потрібно додати 1 ст. л. солі і 1,5 ст. л. цукру. Перемішайте майбутній маринад, доведіть його до кипіння.

Кабачки на смак як огірки. Закриваю на зиму партіями по 10 банок

Під кінець приготування в кожну банку влийте по 2 ст. л. 9% оцту. Залийте кабачки гарячим маринадом. Накрийте банку кришкою і закатайте. Виконайте це з усіма банками.

Кабачки на смак як огірки. Закриваю на зиму партіями по 10 банок

Закрутки переверніть догори дном, укутайте ковдрою і залиште охолоджуватися. Потім перенесіть їх в підвал. Хоча я зберігаю кабачки в умовах квартири. Повірте, від цього вони не стають менш смачними. Мої кабачки як огірки дійсно хрусткі і пряні.

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...