Кабачки малосольні – чудова сезонна заготівля

Кабачки малосольні – чудова сезонна заготівля, яка за смаком нітрохи не поступається звичним для нас малосольним огіркам. Заготівля дуже проста в приготуванні. У ній кабачки, що володіють нейтральним смаком, прекрасно поєднуються з тріо запашного кропу, ароматного листа хрону і пікантного часнику. Але, це базовий набір прянощів. При бажанні ви можете додати в заготовку листя вишні і чорної смородини, а також корінець хрону.

Для засолювання підійдуть як молоді кабачки, так і зрілі плоди. А кріп краще використовуйте з парасольками, так як він більш ароматний.

Складові:

  • Кабачки – 1 кг.
  • Часник – 1 головка.
  • Кріп з парасольками – 5-6 гілочок.
  • Лист хрону – 1 шт.
  • Сіль – 40 г.
  • Вода – 1 л.

Як приготувати кабачки малосольні:

1. Кабачки вимийте, відріжте плодоніжки. Наріжте плоди поперек на кружечки товщиною приблизно 7-8 мм.

2. Головку часнику розберіть на зубчики. Очистіть і промийте. Якщо ви використовуєте молодий часник, то не розбирайте його на зубчики, а тільки почистіть, після чого наріжте шматочками. Лист хрону і кріп добре вимийте і обтрусіть від води. Розріжте зубчики часнику уздовж на кілька частин. Кріп наріжте шматочками завдовжки 4-5 см. А лист хрону розріжте на тонкі смужки.

3. На дно емальованої каструлі викладіть половину норми часнику, кропу і хрону.

4. Зверху щільно укладіть кабачки.

5. Кабачки накрийте рештою прянощами – часником, кропом і листом хрону.

6. В іншій каструлі закип’ятіть воду з сіллю. Залийте кабачки ще теплим розсолом. При цьому розсіл повинен повністю покрити вміст каструлі.

7. Накрийте кабачки перевернутою тарілкою.

8. Зверху поставте вантаж. Це може бути банка з водою або, наприклад, камінь – як в пропонованому рецепті.

Кабачки малосольні - чудова сезонна заготівля

9. Поставте каструлю з кабачками в тепле місце, витримаєте 2-3 доби. Готові кабачки вийміть з каструлі і помістіть в промиті розчином соди і ошпарені кип’ятком банки. Розсіл процідіть, доведіть до кипіння, потім охолодіть до кімнатної температури і залийте ним кабачки.

Закрийте банки кришками і відправте на зберігання в холодильник. Малосольні кабачки зберігають свій смак і твердість протягом 5-6 днів. Ви можете подати малосольні кабачки в якості самостійної закуски, а також в якості доповнення до відвареної, смаженої картоплі або картопляного пюре.

Кабачки малосольні - чудова сезонна заготівля

Rating
( No ratings yet )
Loading...