Кабачки «Кривава Мері» на зиму – швидко, просто і смачно

Кабачки дуже люблять у багатьох сім’ях і заготовляють на зиму їх в самих різних варіантах. В даному рецепті все робиться дуже швидко і просто, виходить дуже смачно. Ароматна заготовка вийшла універсальною і сподобається всім родичам.

Щоб приготувати кабачки «Кривава Мері» на зиму, підготуємо необхідні продукти за рецептом. Для заливки потрібна томатна паста і бажано, щоб вона була гарної якості без додавання крохмалю. Кількість прянощів ви можете регулювати на свій смак. Ми на кожну баночку брали по листку смородини і вишні, по парі зубчиків часнику і по 2-3 штуки чорного і запашного перцю, лавровий листок. Гіркий перець додавайте на свій смак.

Інгредієнти на 4 банки 500 мл:

  • Кабачки очищені – 1300 р
  • Томатна паста – 100 г.
  • Цукор – 80 г.
  • Сіль – 25 м
  • Оцет столовий 9% – 60 мл.
  • Часник – 4-8 зубчиків.
  • Зелень петрушки, кропу, кінзи – за бажанням.
  • Лист смородини, вишні, хрону, лавровий лист – за смаком.
  • Перець чорний, запашний горошком – по 2-3 шт. в банку.
  • Перець чилі – за бажанням.

Як приготувати кабачки «Кривава Мері»:

1. Молоденькі кабачки ріжемо на часточки довжиною приблизно 8-9 см для півлітрових баночок.

Кабачки «Кривава Мері» на зиму - швидко, просто і смачно

2. На дно чистої банки поміщаємо спеції і гілочку будь-якої зелені, яку любите.

3. Часточки кабачків укладаємо вертикально досить щільно одна до іншої.

Кабачки «Кривава Мері» на зиму - швидко, просто і смачно

4. Заливаємо кабачки киплячою водою і даємо трохи охолонути під кришками на столі.

5. Зливаємо воду з банок в сотейник через кришку з отворами.

Кабачки «Кривава Мері» на зиму - швидко, просто і смачно

6. Додаємо в ароматний настій сіль, цукор, томатну пасту і доводимо його до кипіння.

7. Розливають киплячий маринад тонкою цівкою по банкам з кабачками і прикриваємо прокип’яченими кришками.

Кабачки «Кривава Мері» на зиму - швидко, просто і смачно

8. Стерилізуємо баночки з кабачками в киплячій воді 15-18 хвилин. На дно ємності не забуваємо постелити бавовняну тканину, щоб банки не лопнули.

9. Закриваємо баночки гвинтовими або бляшаними кришками. Кабачки «Кривава Мері» на зиму готові.

Зберігати таку заготовку потрібно в темному прохолодному місці.

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...