Кабачкові рулетики з начинкою із м’ясного фаршу, запечені у духовці. Це просто, швидко та дуже смачно. Відмінна, дуже легка, але ситна вечеря.
Необхідні продукти:
- кабачки, 3-4 шт.;
- морква та цибуля по 1 шт;
- фарш, 500 г;
- рис, 0,5 склянки;
- сіль, перець, спеції;
- сметана та кетчуп по 150 г;
- вода, 1 горнятко.
Покроковий процес приготування:
Кабачки вибирайте великі, щоб смужки для рулетів ви отримали великі і довгі.
За допомогою овочечистки або шатківниці нарізаємо кабачки на смужки.
Фарш беріть будь-який на свій смак і змішуємо з сирим рисом, тушкованими овочами – цибуля і морква, різними спеціями на ваш смак. Соліть і перчіть. Масу добре вимішуємо руками до однорідності.
На кожну смужку кабачка викладаємо начинку та згортаємо трубочки, складаємо у форму для запікання.
Для заливки змішуємо воду, сметану та кетчуп, спеції, сіль, ароматні трави та зелень. Соус ви можете робити на свій смак і використовувати вершки, томатну пасту та інші продукти. Також можна зробити підливу із овочами, як ви це робите для голубців.
Заливаємо соусом кабачки у формі.
Запікаємо при 190 градусах близько 1 години, але дивіться по своїй духовці.
Такі кабачки виходять дуже ніжними, ароматними, ситними і чудово доповнюють гарніри з молодої картоплі – запеченої чи відвареної.