Кабачкова піца з помідорами і сиром

Кабачкова піца з помідорами і сиром ідеально підійде в якості повноцінного прийому їжі або легкого перекусу – все залежить від розміру порції. Готується така страва набагато простіше, ніж традиційна піца. Можна приготувати і більш складний варіант з декількома видами м’яса або копченостями. Переживати, що продукти будуть погано поєднуватися, не варто, так як кабачкова основа сама по собі має досить нейтральний смак.

Інгредієнти:

  • Кабачок (великий) – 1 шт.
  • Куряче яйце – 2 шт.
  • Пшеничне борошно – 4 ст. л.
  • Сіль – 1/5 ч. л.
  • Спеції – 3 дрібки.
  • Помідор (великий) – 1 шт.
  • Твердий сир – 100 г.
  • Соняшникова олія – 1 ст. л.
  • Свіжа зелень – 4-5 гілочок (перед подачею).

Приготування кабачкової піци:

1. Кабачок можна взяти зовсім молодий або середнього ступеня зрілості. Занадто жорстку шкірку можна зрізати. Помийте овоч і натріть його на грубій терці.

2. У миску з тертим овочем вбийте пару свіжих курячих яєць.

3. Підсоліть за смаком і додайте будь-які спеції, які захочеться. Це може бути мелена паприка, пажитник, коріандр або перець.

4. Додайте просіяне борошно в миску з кабачками.

5. Гарненько все перемішайте ложкою. Якщо маса виходить занадто рідкою, можна всипати ще ложку пшеничного борошна.

6. Знадобиться кругла форма з низькими бортами. Застеліть її фольгою і змастіть фольгу соняшниковою олією – зручно використовувати кулінарну кисть або спонж. Перекладіть кабачкову масу в форму і розподіліть її по всій площі.

Кабачкова піца з помідорами і сиром

7. Помідор помийте і наріжте тонкими кружечками – тут знадобиться гострий ніж з тонким гострим лезом.

Кабачкова піца з помідорами і сиром

8. Твердий сир краще взяти більш солоний, ніж прісний. Натріть його на грубій терці і розподіліть по всій поверхні піци.

Кабачкова піца з помідорами і сиром

9. Форму відправте в розігріту духову шафу. Оптимальна температура – 180 градусів. Час запікання – 30 хвилин. Готову піцу дістаньте з духовки і дайте охолонути. Потім переверніть, відокремте фольгу, наріжте на шматочки і подавайте зі свіжою зеленню.

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...