Кабачкова ікра на зиму: рецепт приготування

Кабачкова ікра – апетитна закуска, яку роблять з сезонних овочів. Основу овочевої ікри складають кабачки, а кисло-солодкий смак створюють інші овочі. Вивчаємо рецепт приготування і запасаємося корисним продуктом на зиму.

Необхідні продукти:

  • кабачки очищені – 1 кг;
  • морква – 250 г;
  • цибуля – 300 г;
  • томатна паста – 80 г;
  • соняшникова олія – 100 мл (для обсмажування);
  • сіль – 1 ч. л .;
  • цукор – 1 ст. л .;
  • оцет 9% – 1 ст. л .;
  • перець чорний мелений – 5 г;
  • спеції (коріандр, сухий часник, духмяний перець) – за смаком.

Покроковий процес приготування:

Очищаємо кабачки від шкірки, зрізаємо хвостики.

Нарізаємо кабачки кубиками. Якщо всередині є тверді насіння, видаляємо їх ложкою. Нарізану масу зважуємо, щоб вийшов 1 кг сировини.

Кабачкова ікра на зиму: рецепт приготування

Моркву очищаємо і натираємо на грубій терці.

Знімаємо лушпиння з цибулин, подрібнюємо ножем на кубики.

Обсмажуємо цибулю на сковорідці до золотистого кольору (5 хвилин), розігрівши попередньо олію (3 хвилини). Додаємо до цибулі моркву, перемішуємо і смажимо ще 3 хвилини.

Викладаємо до овочів на сковорідку томатну пасту і смажимо 2 хвилини, помішуючи. Можна використовувати свіжі помідори, попередньо випарюючи до зменшення об’єму в 2 рази.

Кабачкова ікра на зиму: рецепт приготування

Перекладаємо зажарку в каструлю і засипаємо туди нарізані кабачки. Солимо заготовку, додаємо цукор. Засипаємо чорний мелений перець і інші прянощі за бажанням (коріандр, сухий часник).

Кабачкова ікра на зиму: рецепт приготування

Закриваємо овочі кришкою і тушкуємо до повного розм’якшення кабачків 30-40 хвилин. Періодично знімаємо кришку і перемішуємо овочі, щоб не підгоріли.

Кабачкова ікра на зиму: рецепт приготування

Знімаємо каструлю з вогню і збиваємо занурювальним блендером овочі до однорідної маси.

Кабачкова ікра на зиму: рецепт приготування

Каструлю з густою масою відправляємо на повільний вогонь і доводимо до кипіння, постійно помішуючи (5 хвилин). Після закипання додаємо в киплячу масу оцет, перемішуємо і відразу вимикаємо вогонь, щоб оцет не випарувався.

Кабачкова ікра на зиму: рецепт приготування

Готову кабачкову ікру в гарячому вигляді розфасовуємо по стерильним банкам і відразу закриваємо кришками. Банки з ікрою перевертаємо, вкриваємо пледом до повного охолодження.

Кабачкова ікра на зиму: рецепт приготування

Готовий продукт зберігаємо в темному прохолодному місці. Виходить 2 півлітрові банки кабачкової ікри.

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...