Існує безліч спрощених і адаптованих методів консервації ікри з кабачків, однак, якщо хочете, щоб вийшла кабачкова ікра як в магазині, доведеться повозитися. Етапи приготування не дуже трудомісткі, однак, їх кількість велика і в сумі виходить кілька годин.
Відмінний смак закуски з надлишком компенсує всі клопоти. При дотриманні умов консервації (стерилізація посуду, температурні умови) заготівля буде зберігатися до наступного врожаю або навіть довше.
Складові:
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Морква – 3 шт.
- Кабачок – 4 шт.
- Соняшникова олія – 40 мл.
- Пшеничне борошно – 3 ст. л.
- Сіль – 1,5 ч. л.
- Цукор – 0,5 ч. л.
- Томатна паста – 1,5 ст. л.
- Чорний мелений перець – 1/3 ч. л.
- Столовий 9% оцет – 1,5 ст. л.
Приготування:
1. Пару великих цибулин очистіть від лушпиння. Дрібно покришіть їх гострим ножем.
2. На сковороді розжарити пару ложок олії для смаження. Відправте в сковорідку цибулю і обсмажуйте на середньому вогні, неодмінно помішуючи лопаткою. Через 5 хвилин цибулю можна перекласти в каструлю.
3. Моркву за допомогою овочечистки почистіть, потім помийте і подрібніть – ножем або теркою.
4. Після ріпчастої цибулі обсмажте моркву – на середньому вогні 4-5 хвилин, помішуючи. Потім відправте в каструлю.
5. Далі черга кабачка. Овоч потрібно помити і нарізати невеликими кубиками. Жорстку шкірку можна зрізати. Шматочки кабачка відправте в сковороду, додайте олію для смаження (2-3 ст. л.). На тихому вогні обсмажуйте овоч при закритій кришці хвилин 10, пару раз перемішавши.
6. Всі овочі з’єднайте в каструлі.
7. За допомогою погружного блендера доведіть овочі до майже однорідної консистенції. Також для цих цілей можна використовувати кухонний комбайн. Поставте ікру на маленький вогонь і тушкуйте хвилин 30. Стежте, щоб овочі не пригорали до дна каструлі. Помішувати потрібно часто.
8. Коли овочева суміш трохи увариться, всипте сіль, цукор, прянощі і томатну пасту. Перемішайте і поверніть на плиту, продовжуйте тушкувати ще 18-20 хвилин.
9. На сухій сковороді обсмажте пшеничне борошно протягом 5 хвилин, помішуючи.
10. Додайте борошно в каструлю, також влийте столовий оцет. Перемішайте і готуйте закуску ще хвилин 5.
11. Банки для ікри ретельно стерилізуйте, кришки проваріть в киплячій воді хвилин 5. Розкладіть ікру по банкам до самого верху, щільно закрутіть, переверніть і утепліть на добу.
Через пару днів переставте ікру в прохолодне місце. Також можна зберігати ікру в холодильнику.