Кабачкова ікра як в магазині – покроковий рецепт з фото

Існує безліч спрощених і адаптованих методів консервації ікри з кабачків, однак, якщо хочете, щоб вийшла кабачкова ікра як в магазині, доведеться повозитися. Етапи приготування не дуже трудомісткі, однак, їх кількість велика і в сумі виходить кілька годин.

Відмінний смак закуски з надлишком компенсує всі клопоти. При дотриманні умов консервації (стерилізація посуду, температурні умови) заготівля буде зберігатися до наступного врожаю або навіть довше.

Складові:

  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морква – 3 шт.
  • Кабачок – 4 шт.
  • Соняшникова олія – 40 мл.
  • Пшеничне борошно – 3 ст. л.
  • Сіль – 1,5 ч. л.
  • Цукор – 0,5 ч. л.
  • Томатна паста – 1,5 ст. л.
  • Чорний мелений перець – 1/3 ч. л.
  • Столовий 9% оцет – 1,5 ст. л.

Приготування:

1. Пару великих цибулин очистіть від лушпиння. Дрібно покришіть їх гострим ножем.

2. На сковороді розжарити пару ложок олії для смаження. Відправте в сковорідку цибулю і обсмажуйте на середньому вогні, неодмінно помішуючи лопаткою. Через 5 хвилин цибулю можна перекласти в каструлю.

3. Моркву за допомогою овочечистки почистіть, потім помийте і подрібніть – ножем або теркою.

4. Після ріпчастої цибулі обсмажте моркву – на середньому вогні 4-5 хвилин, помішуючи. Потім відправте в каструлю.

5. Далі черга кабачка. Овоч потрібно помити і нарізати невеликими кубиками. Жорстку шкірку можна зрізати. Шматочки кабачка відправте в сковороду, додайте олію для смаження (2-3 ст. л.). На тихому вогні обсмажуйте овоч при закритій кришці хвилин 10, пару раз перемішавши.

6. Всі овочі з’єднайте в каструлі.

7. За допомогою погружного блендера доведіть овочі до майже однорідної консистенції. Також для цих цілей можна використовувати кухонний комбайн. Поставте ікру на маленький вогонь і тушкуйте хвилин 30. Стежте, щоб овочі не пригорали до дна каструлі. Помішувати потрібно часто.

Кабачкова ікра як в магазині - покроковий рецепт з фото

8. Коли овочева суміш трохи увариться, всипте сіль, цукор, прянощі і томатну пасту. Перемішайте і поверніть на плиту, продовжуйте тушкувати ще 18-20 хвилин.

9. На сухій сковороді обсмажте пшеничне борошно протягом 5 хвилин, помішуючи.

10. Додайте борошно в каструлю, також влийте столовий оцет. Перемішайте і готуйте закуску ще хвилин 5.

Кабачкова ікра як в магазині - покроковий рецепт з фото

11. Банки для ікри ретельно стерилізуйте, кришки проваріть в киплячій воді хвилин 5. Розкладіть ікру по банкам до самого верху, щільно закрутіть, переверніть і утепліть на добу.

Через пару днів переставте ікру в прохолодне місце. Також можна зберігати ікру в холодильнику.

Кабачкова ікра як в магазині - покроковий рецепт з фото

Rating
( No ratings yet )
Loading...