Ірландський пиріг з яблуками: рецепт із посипанням

У багатьох кухнях світу існує своя шарлотка, і кухня Ірландії не є винятком. Там, як і в нас, як і в Америці, люблять випічку з яблуками. Але готують її зовсім по-особливому, використовуючи так званий штрейзель. Розповідаємо про те, як приготувати ірландський пиріг із яблуками за популярним рецептом.

Необхідні продукти:

  • Цукор – 150 г
  • Вершкове масло – 12 ст. л.
  • Ванільний цукор – 10 г
  • Яйце – 2 шт.
  • Пшеничне борошно – 320 г
  • Розпушувач – 2 ч. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Кориця – 1 ч. л.
  • Молоко – 50 мл
  • Яблуко – 4 шт.
  • Вівсяні пластівці – 2 ст. л.

Покроковий процес приготування:

Перед приготуванням заздалегідь залиште масло прогрітись до кімнатної температури. Потім змішайте 8 ст. л. масла з половиною зазначеної кількості цукру, ванільним цукром та яйцями.

З’єднайте борошно (240 г) з розпушувачем, сіллю та корицею. Потім змішайте рідку та сипку частину та додайте молоко. Перемішайте, щоб одержати рідке тісто.

Очищені та нарізані на кубики яблука змішайте із тістом і викладіть в змащену маслом форму для запікання.

Змішайте масло, що залишилося з цукром, сіллю, вівсяними пластівцями і 80 г пшеничного борошна до утворення крихти. Отриманим штрейзелем присипте пиріг та випікайте у духовці протягом 50 хвилин при 180 градусах.

Подавати шарлотку та іншу випічку з яблуками слід із парою кульок пломбіру. Через відсутність морозива можна використовувати жирну сметану або збиті вершки. Особливу свіжість додасть дрібка свіжої лимонної цедри, адже подача десерту дуже важлива у кондитерському мистецтві.

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...