У багатьох кухнях світу існує своя шарлотка, і кухня Ірландії не є винятком. Там, як і в нас, як і в Америці, люблять випічку з яблуками. Але готують її зовсім по-особливому, використовуючи так званий штрейзель. Розповідаємо про те, як приготувати ірландський пиріг із яблуками за популярним рецептом.
Необхідні продукти:
- Цукор – 150 г
- Вершкове масло – 12 ст. л.
- Ванільний цукор – 10 г
- Яйце – 2 шт.
- Пшеничне борошно – 320 г
- Розпушувач – 2 ч. л.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Кориця – 1 ч. л.
- Молоко – 50 мл
- Яблуко – 4 шт.
- Вівсяні пластівці – 2 ст. л.
Покроковий процес приготування:
Перед приготуванням заздалегідь залиште масло прогрітись до кімнатної температури. Потім змішайте 8 ст. л. масла з половиною зазначеної кількості цукру, ванільним цукром та яйцями.
З’єднайте борошно (240 г) з розпушувачем, сіллю та корицею. Потім змішайте рідку та сипку частину та додайте молоко. Перемішайте, щоб одержати рідке тісто.
Очищені та нарізані на кубики яблука змішайте із тістом і викладіть в змащену маслом форму для запікання.
Змішайте масло, що залишилося з цукром, сіллю, вівсяними пластівцями і 80 г пшеничного борошна до утворення крихти. Отриманим штрейзелем присипте пиріг та випікайте у духовці протягом 50 хвилин при 180 градусах.
Подавати шарлотку та іншу випічку з яблуками слід із парою кульок пломбіру. Через відсутність морозива можна використовувати жирну сметану або збиті вершки. Особливу свіжість додасть дрібка свіжої лимонної цедри, адже подача десерту дуже важлива у кондитерському мистецтві.