Йогуртовий пиріг без борошна, цукру і масла – корисний десерт

Ваші діти попросили у вас чогось смачненького на полудень? Непогано б і справді спекти щось легке на швидку руку. Та ось біда – в хаті ні грама борошна. Скільки часу піде на похід в магазин або, може бігти за борошном до сусідки? Не поспішайте, у нас для вас дивовижний рецепт ніжного повітряного суфле на йогурті.

Покроковий процес приготування:

Беремо 2 великих яйця або 3 невеликих. Жовтки відділяємо від білків.

Збиваємо жовтки з 3 ложками цукру або 3 ложками якогось солодкого сиропу, туди ж, розмішуючи поступово, додаємо йогурт – 170-180 гр., 25 грам кукурудзяного крохмалю, 0,5 чайної ложки розпушувача.

Білки присолити, збиваємо їх в білу густу піну.

Акуратно з’єднуємо білки з наперед приготованою сумішшю на основі жовтків.

Металеву форму для випічки встеляють пергаментним папером, силіконову не потрібно. В одну або в кілька маленьких формочок виливаємо отримане «тісто».

Випікаємо в духовці при температурі 180 градусів приблизно 40 хвилин.

Страва досить поживна: в 100г суфле 166 кКал, 6г білків, 5г жирів, 25г вуглеводів. Суфле легке, пишне, тісто не осідає, навіть якщо його спеціально притискають зверху, воно пружинить і легко відновлює форму.

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...