Ідеальний шоколадний бісквіт на кип’ятку

Шоколадний бісквіт на кип'ятку - детальний рецепт

Цей шалено смачний домашній Торт, навіть не вимагає додатково використання крему. Тісто готується просто і швидко. Виходить високий, вологий, м’який, ароматний і дуже смачний. За бажанням можна розрізати на 3-4 коржі і промазати будь-яким Вашим улюбленим кремом. А можна просто полити зверху шоколадною глазур’ю.

Необхідні продукти:

  • Борошно – 270 гр.
  • Какао порошок – 60 гр.
  • Розпушувач – 1,5 ч.л.
  • Сода – 1,5 ч.л.
  • Яйця – 2 шт.
  • Цукор – 300 гр.
  • Ванілін – за смаком
  • Сіль – 1/4 ч.л.
  • Молоко – 200 мл.
  • Рослинна олія – 90 мл.
  • Вода кип’яток – 200 мл

Поетапний процес приготування шоколадного бісквіта

Відміряємо 270 грам борошна, додаємо 60 грам какао порошку, 1,5 ч.л. розпушувача і 1,5 ч.л. соди, перемішуємо.

Відставляємо в сторону. У миску розбиваємо 2 яйця, додаємо цукор 300 грам, і збиваємо все міксером до розчинення цукру і збільшення маси, це займає 2-3 хвилини.

Ідеальний шоколадний бісквіт на кип'ятку

Тепер вливаємо 200 мл молока кімнатної температури і 90 мл рослинної олії, обережно перемішуємо лопаткою, тепер додаємо поступово борошно з какао і обережно перемішуємо лопаткою в одному напрям.

Ідеальний шоколадний бісквіт на кип'ятку

Не рекомендую перемішувати міксером, так як це бісквітне тісто і з ним потрібно працювати дбайливо, щоб в процесі випічки він добре піднявся.

Тепер вливаємо в тісто 200 мл кип’ятку і перемішуємо. Тісто відразу стане рідким, так і повинно бути.

Ідеальний шоколадний бісквіт на кип'ятку

Найкраще мені подобається випікати такий бісквіт в мультиварці. Змащуємо чашу маслом, дно я застеляю папером для випічки. Переливаємо тісто і ставимо чашу в мікрохвильовку. Вибираємо режим випічки.

Витягуємо за допомогою кошика для приготування на пару. Даємо бісквіту охолонути. Тепер можна бісквіт розрізати на 3-4 коржа і просочувати улюбленим кремом.

Він виходить настільки м’яким і вологим і мега шоколадним, тому навіть досить просто полити зверху шоколадною глазур’ю і посипати горішками і відразу можна подавати до столу.

Ідеальний шоколадний бісквіт на кип'ятку

Rating
( No ratings yet )
Loading...