Ідеальний бісквіт “Кастелла”, який ніколи не падає

Всім привіт! Сьогодні я хочу запропонувати Вам приготувати дуже смачний, дуже ніжний, дуже повітряний, можна сказати ідеальний бісквіт, який прекрасно ріжеться і ніколи не опадає.

Бісквіт смачний і сам по собі, а так само відмінно підходить для приготування бісквітних тортів. Бісквіт дуже м’який, легкий, буквально невагомий.

При цьому не сухий, якщо ви будете готувати з нього торт, то коржі можна при бажанні не просочувати. Я дуже люблю цей бісквіт, сподіваюся він сподобається і вам!

Інгредієнти розраховані на бісквіт діаметром 18 см, заввишки 6 см.

У 1 столовій ложці без верху – 20 грам цукру, з верхом – 25 грам цукру.

У 1 столовій ложці без верху – 20 грам пшеничного борошна, з верхом – 25 грам пшеничного борошна.

Інгредієнти:

  • 4 жовтки
  • дрібка солі
  • 4 білка
  • дрібка солі
  • 120 грам (6 ст. ложок без верху) цукру
  • 15 грам (3 ч. ложки) ванільного цукру (або за смаком)
  • 120 грам (6 ст. ложок без верху) пшеничного борошна
  • 40 грам (мл) молока
  • 40 грам соняшникової олії

При бажанні, якщо не впевнені, можна додати 1 ч. ложку (5 грам) розпушувача для тіста. Я не додаю.

Покроковий процес приготування бісквіта

Всі продукти мають бути кімнатної температури.

До 120 грамам або 6 ст. ложок без верху цукру додаємо 15 грамів або 3 ч. ложки ванільного цукру.

Ідеальний бісквіт "Кастелла", який ніколи не падає

Перемішуємо. Ванільний цукор можна додавати за смаком.

До 40 грамам рослинного олії додаємо 40 грамів або мл молока.

Ідеальний бісквіт "Кастелла", який ніколи не падає

Перемішуємо. Відразу включіть духовку нагріватися до 170 градусів.

4 яйця треба розділити на білки і жовтки. До жовтків додаємо дрібку солі, перемішуємо і залишаємо на столі.

Ідеальний бісквіт "Кастелла", який ніколи не падає

До білків теж додаємо дрібку солі і починаємо збивати на мінімальній швидкості міксера.

Ідеальний бісквіт "Кастелла", який ніколи не падає

Коли білки зіб’ються в піну, збільшуємо швидкість міксера до середньої, і в 3 етапи додаємо до них цукор з ванільним цукром.

Ідеальний бісквіт "Кастелла", який ніколи не падає

Коли цукор повністю розчиниться, поступово збільшуючи швидкість міксера до максимуму, і збиваємо білки до стійкої піни.

Ідеальний бісквіт "Кастелла", який ніколи не падає

Вливаємо розтерті з сіллю жовтки.

Ідеальний бісквіт "Кастелла", який ніколи не падає

Акуратно, круговими рухами перемішуємо до однорідного стану.

Довго перемішувати не треба, як тільки маса стала однорідною, досить.

Ідеальний бісквіт "Кастелла", який ніколи не падає

Просіваючи додаємо 120 грамів або 6 ст. ложок без верху пшеничного борошна.

При бажанні, якщо не впевнені, можна додати 1 ч. ложку (5 грам) розпушувача для тіста. Я не додаю.

Ідеальний бісквіт "Кастелла", який ніколи не падає

Акуратно перемішуємо круговими рухами від низу до верху, до однорідного стану.

Довго перемішувати не треба, як тільки маса стала однорідною, досить.

Додаємо трохи тіста до соняшникової олії з молоком.

Ідеальний бісквіт "Кастелла", який ніколи не падає

Перемішуємо до однорідного стану.

Додаємо стільки тіста, щоб маса не була сильно рідкою або сильно густою. Переливаємо суміш в тісто.

Ідеальний бісквіт "Кастелла", який ніколи не падає

Перемішуємо акуратно, круговими рухами до однорідного стану.

Довго перемішувати не треба, як тільки маса стала однорідною, досить. Маса повинна залишатися повітряною.

Ідеальний бісквіт "Кастелла", який ніколи не падає

Я випікаю бісквіт в роз’ємній формі діаметром 18 см. Дно і боки форми закриваємо пергаментним папером.

Ідеальний бісквіт "Кастелла", який ніколи не падає

Повільно переливаємо тісто в форму, даємо можливість вийти бульбашкам повітря.

Ідеальний бісквіт "Кастелла", який ніколи не падає

Вставляємо в центр форми паличку до дна.

Ідеальний бісквіт "Кастелла", який ніколи не падає

І не відриваючи від дна, малюємо паличкою спіраль за годинниковою стрілкою. Акуратно постукаємо формою об стіл, щоб вийшло повітря.

Ідеальний бісквіт "Кастелла", який ніколи не падає

Прибираємо випікатися в заздалегідь розігріту до 170 градусів духовку на 40 – 45 хвилин. Поки бісквіт випікається, духовку відкривати не можна. У мене бісквіт випікався 42 хвилини.

Готовність бісквіта перевіряємо дерев’яною паличкою не раніше ніж через 40 хвилин.

Проколюємо в середину, так як середина пропікається самою останньою. Якщо паличка виходить сухою, значить бісквіт готовий.

Ідеальний бісквіт "Кастелла", який ніколи не падає

Пару раз вдаримо формою об стіл. Звільняємо бісквіт від форми і пергаментного паперу.

Ідеальний бісквіт "Кастелла", який ніколи не падає

Перекладаємо бісквіт на решітку верхньою стороною вниз і даємо охолонути до кімнатної температури.

Бісквіт дуже смачний сам по собі, його можна просто їсти без нічого.

Ідеальний бісквіт "Кастелла", який ніколи не падає

Якщо ви плануєте на його основі приготувати торт, то остиглий бісквіт загорніть в харчову плівку і приберіть в холодильник мінімум на 2 години, а краще на ніч.

Рейтинг
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Завантаження...