Ідеальна піца з лаваша за 15 хвилин – дуже смачна страва

Одна з улюблених страв це піца і рецептів її приготування безліч. Всі їх можна знайти в інтернеті і цей рецепт не виняток.

Як правильно робити піцу з лаваша

Отже, нам знадобиться:

  • Лаваш звичайний 2 листи;
  • Одне яйце;
  • 100 грам сиру;
  • По 1.5-2 ст. л. майонезу і кетчупу (або томатної пасти).

Для начинки я використовувала «традиційний» набір це помідори, шинка і посипала сиром.

Зверну увагу кількість інгредієнтів вказано для однієї піци. Якщо робити дві штуки, просто взяти все в два рази більше.

А тепер приготування

Відразу вирізаємо з лаваша два кола під діаметр сковорідки. Весь сир натираємо на великій тертці. Помідори ріжемо кільцями, шинку скибочками.

Яйце розбиваємо в миску, додаємо дрібку солі і збовтуємо виделкою, щоб тільки змішати жовток з білком. В іншій мисці змішуємо майонез з кетчупом.

Пензликом змащуємо олією сковорідку. Укладаємо один лист, промазуємо яйцем і рівномірно посипаємо половиною сиру. Накриваємо другим листом лаваша і закриваємо кришку.

Ставимо сковорідку на плиту на середній вогонь. Пропікаємо на вогні трохи більше середнього протягом 3-4 хвилин. Потім, відкривши кришку, перевертаємо. Відразу ж промазуємо сумішшю кетчупу та майонезу, укладаємо помідори, шинку, посипаємо сиром, що залишився.

Ідеальна піца з лаваша за 15 хвилин - дуже смачна страва

Закривши кришку, запікаємо піцу на середньому вогні протягом 10 хвилин. Все встигає пропектися, сир розплавиться. Прошарок з яйця з сиром робить тонку основу м’якою і приємною, як справжнє тісто.

Вимкнувши вогонь, залишаємо піцу постояти під кришкою ще 2-3 хвилини, потім розрізаємо і викладаємо на тарілки. Можна пригощатися!

У духовці робити майже також, тільки перевертати нічого не буде потрібно. Піца відразу збирається на протвені або в круглій формі листи лаваша з прошарком, зверху начинка і запікати при 180 градусах протягом 10-12 хвилин.

Зверну вашу увагу. Я додала в прошарок яйце. Саме воно і надає основі м’якість, їсти таку піцу легко. Без нього вона буде жорсткою. Це саме те, чого їй і не вистачало.

В обох випадках виходить смачно. Але особисто мені більше сподобалася така піца зроблена в духовці, вона більш рівномірно і краще пропікається це видно навіть на фотографіях.

Ідеальна піца з лаваша за 15 хвилин - дуже смачна страва

Ідеальна піца з лаваша за 15 хвилин - дуже смачна страва

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...