Японська техніка приготування картоплі. Максимально проста і оригінальна страва

Максимально проста в приготуванні оригінальна страва з картоплі здатна зробити фурор. Оцінять її як любителі смаженої картоплі, так і ті, хто віддає перевагу чіпсам або фрі. Додатковим плюсом стане те, що приготувати хрустку смакоту можна навіть із залишків пюре.

Інгредієнти:

  • картопля – 450 г
  • перець чорний мелений – 1/4 чайної ложки
  • сіль – 1/4 чайної ложки
  • крохмаль кукурудзяний – 30 г
  • насіння кунжуту
  • олія соняшникова без запаху — для смаження

Відварену картоплю розминаємо, потім додаємо сіль, перець, крохмаль і вимішуємо до однорідності. У результаті отримуємо м’яку пластичну масу.

Японська техніка приготування картоплі. Максимально проста і оригінальна страва

Розкачуємо картопляне тісто тонкими ковбасками і відразу обвалюємо їх у кунжуті.

Японська техніка приготування картоплі. Максимально проста і оригінальна страва

Кількість кунжутних трубочок та їх довжина безпосередньо залежить від розмірів обраної сковороди.

Японська техніка приготування картоплі. Максимально проста і оригінальна страва

Наповнюємо сковороду достатньою кількістю олії та розжарюємо її. Після партіями викладаємо трубочки і обсмажуємо з усіх боків до утворення рум’яної скоринки.

Японська техніка приготування картоплі. Максимально проста і оригінальна страва

Готові трубочки викладаємо на паперовий рушник, щоб позбутися надлишків олії, а потім подаємо до столу. Відмінно поєднується така картопля з кетчупом. Подати їх можна також із різними соусами та заправками.

Японська техніка приготування картоплі. Максимально проста і оригінальна страва

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...