Ялинка із листкового тіста – оригінальна закуска для новорічного столу

Їстівна ялинка з листкового тіста здатна зробити справжній фурор за святковим столом. Зробити таку при бажанні під силу кожному. За бажання ялинки в мініатюрі можна зробити навіть порційними, але це тільки в тому випадку, коли кількість гостей відома заздалегідь.

Необхідні продукти:

  • 1 пласт листкового тіста (в ідеалі круглого)
  • 100 г шинки
  • 100 г сиру Рікотта (підійдуть також вершковий, моцарелла)
  • кілька оливок
  • песто з базиліку
  • 1 яйце – для змащення
  • зерна граната – для прикраси

Покроковий процес приготування:

Дрібно нарізаємо шинку. За відсутності готового соусу песто та наявності зеленого базиліку, готуємо його прямо на ходу, змішавши в блендері листя базиліку з невеликою кількістю горіхів, зубчиком часнику та оливковою олією.

З’єднуємо шинку з сиром і оливками, додаємо трохи соусу і добре перемішуємо або, як варіант використовуємо песто для змащування тієї частини тіста, на яку викладатиметься начинка.

Ялинка із листкового тіста - оригінальна закуска для новорічного столу

Злегка розкачуємо круглу заготовку до потрібного розміру. Робочу поверхню обов’язково припиляємо борошном. Зробивши відступи від країв, визначаємо розмір майбутньої ялинки, а відтак і місце начинки. Викладаємо начинку трикутником, а потім робимо насічки по колу. В результаті тісто навколо начинки ділимо на широкі лінії. Знизу посередині залишаємо більш широку смугу для формування стовбура.

Ялинка із листкового тіста - оригінальна закуска для новорічного столу

Починаючи з верхівки майбутньої ялинки, по черзі підвертаємо до середини смужки тіста, які знаходяться по різні боки від начинки.

Ялинка із листкового тіста - оригінальна закуска для новорічного столу

Тимчасово пропускаємо з кожного боку по 2 нижні смуги. Спочатку підгинаємо до низу тісто, яке знаходиться по обидва боки від стовбура, як би запечатуючи низ ялинки, і тільки після цього укладаємо смуги, які залишилися, внахлест.

Ялинка із листкового тіста - оригінальна закуска для новорічного столу

Заповнюємо ніжку начинкою і формуємо до кінця стовбур.

Ялинка із листкового тіста - оригінальна закуска для новорічного столу

Готову ялинку змащуємо яйцем. Із залишків тіста формуємо невеликі кульки та розкладаємо їх по поверхні. Потім відправляємо ялинку запікатися в розігріту до 180-190°С духовку на 20-25 хвилин. Після дістаємо, даємо трохи охолонути і остаточно прикрашаємо. В якості прикраси використовуємо дрібно нарізану шинку, кільця оливок, маслин, зерна граната. Використовувати для цього можна також бантики із твердих сортів сиру. Смачного!

Ялинка із листкового тіста - оригінальна закуска для новорічного столу

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...