Доброго дня. Хочу поділитися з вами рецептом своїй коронної курочки, яку завжди готую до приходу бажаних гостей.
Читайте уважно. Є деякі нюанси, які дуже важливі! Що вийшло дивіться в самому кінці.
Отже. Для приготування коронної курки нам знадобиться курка, картопля і спеціальний маринад. Чим більше курка і жирніша – тим краще.
Беремо курочку і розрізаємо її вздовж грудки. Я роблю невеликі надрізи під пахвами (у курки, якщо що) і як можна більше дірок з внутрішньої сторони. Це допоможе маринаду проникнути в філе.
Тепер готуємо супер спеціальний, коронний маринад. Я завжди відштовхуюсь від спецій, які є в наявності. Але багато часнику має бути завжди!
Сьогодні у мене в маринаді: часник 6 зубчиків, гірчиця (гостра) половина столової ложки, соєвий соус 1 столова ложка, олія оливкова і соняшникова десь по 50 мл. кожної, сухий розмарин дрібка, хмелі-сунелі половина столової ложки, куркума (для кольору) приблизно 1/2 чайної ложки, сік з половини лимона.
Всю цю справу ми гарненько пробиваємо блендером. Солимо і перчимо курочку, а потім виливаємо маринад на курку і гарненько обмазуємо з двох сторін. Намагайтеся, щоб у кожну дірочку потрапив маринад.
Курка у нас лежить на деку і на пергаменті (пергамент потрібен щоб легше було відмити деко).
Тепер курка нехай полежить в маринаді на деку і гарненько відпочине. А ми тим часом сміливо можемо зайнятися картоплею.
Картоплю я не чищу. Просто добре мию губкою або залізною щіткою і нарізаємо на дольки.
Тепер важлива частина. Перекладаємо куру куди-небудь, і залишаємо калюжу маринаду на деку. Закидаємо в цю калюжу картоплю, солимо і перемішуємо.
Тепер кладемо курку і картоплю в духовку! Кладемо курку розрізом вгору, бо на ній є невелика калюжа з того ж маринаду.
Ставимо на режим конвекції на 180 градусів. Чекаємо приблизно 30-40 хвилин. Потім перевертаємо курку і включаємо на 220 градусів.
З кури починає капати сік прямо на картоплю. А режим конвекції і висока температура надає гарну і хрустку скоринку.
Викладати цю красуню необхідно так: кладемо на тарілку лаваш, потім картоплю, потім курку, потім поливаємо її соком з дека і накриваємо ще одним лавашем.
Але у мене не було лаваша. Тому вийшло ось так.