Які яблука корисні: червоного чи зеленого кольору?

Про користь яблук нам твердили на кожному розі ще з самого дитинства. Нам відомо, що в них багато вітамінів і корисних речовин, які необхідні людині.

А ось що буде з організмом людини, якщо вживати їх щодня?

1. Травлення покращиться

У яблуках є борна й оцтова кислоти. Вони потрібні для того, щоб стимулювати вироблення шлункового соку. Саме вони благотворно впливають на організм людини. Крім того, рослинні клітини є натуральним сорбентом.

Завдяки їм організм починає активно виводити шлаки і отрути з організму. Тому якщо ви чимось отруїлися, то вирушайте в магазин за яблуками.

2. Сприяють зниженню «поганого» холестерину.

Жири в кишечнику допомагають пов’язувати розчинні волокна, які містяться в яблуках. Спробуйте їсти щодня яблука протягом трьох тижнів. Рівень холестерину в крові знизиться приблизно на 30%. Якщо вам необхідно знизити його на 15%, то в день потрібно їсти 2-3 яблука. Для організму цього буде достатньо.

3. Яблука допомагають позбутися від зайвих кілограмів.

Якщо ви страждаєте від зайвої ваги, то візьміть собі за звичку щодня їсти яблука. Калорійність яблук невисока, тому їх можна їсти в необмеженій кількості.

Плоди цих фруктів абсолютно не містять жирів, але ось вуглеводи в них присутні. Саме вони і забезпечують відчуття ситості на певний час. Тільки найкраще вибирати свіжі яблука, а не висушені. Адже другий варіант набагато калорійніший свіжих яблук.

Які яблука корисні: червоного чи зеленого кольору?

4. Насичують організм залізом.

Якщо у вас дефіцит заліза, то необхідно їсти яблука кожен день. З’їдати їх потрібно багато, приблизно 4-5 штук в день. Через пару тижнів можна для перевірки здати аналіз крові, щоб поспостерігати, які зміни відбулися у вашому організмі після цього.

Як показує практика, у більшості людей рівень заліза після цього приходить в норму.

Свіжі або запечені?

Яблука можна їсти в свіжому, запеченому або сушеному вигляді. Як ми вже сказали вище, останній варіант не підходить людям, які бояться набрати зайву вагу. Адже такі яблука висококалорійні. Яблука в свіжому вигляді можуть бути під забороною в тому випадку якщо вам рекомендується якась медична дієта.

У запеченому вигляді яблука можна їсти всім. Це не тільки смачно, але і корисно. Вони відмінно підходять для маленьких дітей і людей похилого віку.

Ще їх добре їсти тим, у кого проблеми з зубами і яснами. Адже відкусити свіже яблуко не так-то й просто.

Зелені або червоні?

Які яблука корисні: червоного чи зеленого кольору?

Те, що в яблуках багато кальцію, магнію і заліза ми вже говорили вище. Також в них є бета-каротин, який необхідний людині. Багато з нас часто задаються питанням про те, яке яблуко корисніше біле чи червоне?

Якщо вам необхідний каротин, то його найбільше міститься в яблуках саме червоного кольору. Щоб заповнити залізо в організмі, необхідно віддавати перевагу зеленим яблукам.

Якщо яблука занадто солодкі, то їх не рекомендується вживати в їжу людям, які страждають на цукровий діабет. Також від солодких яблук краще відмовитися тим, хто страждає від надмірної ваги.

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...