Як зварити смачне абрикосове варення цілими часточками

Сьогодні ми розповімо, як зварити абрикосове варення цілими часточками на грузинський манер. Абрикоси ніби свіжі: і смак на, і на аромат!

Необхідні продукти

  • 3 кг абрикосів
  • 1,5-2 кг цукру
  • 600 мл води
  • 250 г (можна більше або менше, за бажанням) мигдалю
  • ядра від кісточок абрикосів

Як приготувати абрикосове варення

Абрикоси вимий і дістань з них кісточки.

Звари сироп: в окремій ємності скип’яти воду і розчини в ній весь цукор, помішуючи. Залий гарячим сиропом абрикоси і залиш на 8 годин, потім злий сироп.

Постав сироп на вогонь і дай йому закипіти. Знову залий сиропом абрикоси, залиш настоюватися протягом 7-8 годин. Повтори процедуру 2 рази.

Вари сироп разом з абрикосами протягом 15 хвилин на середньому вогні, помішувати не потрібно. За 5-7 хвилин до готовності додай попередньо очищений і вимитий мигдальний горіх. Можна поколоти кісточки від абрикосів, підсушити їх в духовці і також додати їх у варення.

Закатай варення гарячим в стерилізовані банки зі стерилізованими кришками, дай варенню охолонути, і можеш ховати на зиму. Також це варення можна довгий час зберігати в холодильнику. Головне – щоб банка була суха до того, як ти викладеш туди варення.

Як зварити смачне абрикосове варення цілими часточками

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...