Як зварити ідеальну кашу з будь-якої крупи? Рецепт гідний “Оскара”

Каша – корисний продукт, причому незалежно від того, з якої крупи вона приготовлена, однозначно в рази корисніша картоплі і макаронів. Її використовують і як гарнір, і як самостійну страву, хоча в останньому випадку краще зварити кашу не на воді, а на курячому бульйоні. Чим ми сьогодні і займаємося.

Необхідні продукти:

  • вода – 3 л;
  • курка – 600г;
  • крупа – приблизно склянка;
  • морква велика – 1шт;
  • цибулина – 1шт. в бульйон, 1шт. на піджарку;
  • олія соняшникова.

Покроковий процес приготування:

Спочатку потрібно зварити курячий бульйон, в середньому протягом години, під кришкою, на тихому вогні.

З бульйону дістають м’ясо і відкладають його остигати, якщо при варінні бульйону закладався цибулю, лавровий лист і зелень, їх потрібно також дістати.

Якщо планується підлива, потрібно заздалегідь відлити 200 мл бульйону.

У каструлю з бульйоном, яка залишається на вогні, висипають крупу, кількість якої визначається нормами варіння тієї чи іншої крупи, вони різні.

Варять кашу на тихому вогні, кришкою не накриваючи, помішуючи і пам’ятаючи, що на бульйоні каша вариться швидше.

Зварену майже до готовності кашу знімають з вогню, закутують, даючи розпаритися і дійти до готовності.

На сковорідці готують піджарку – цибулю, порізану дрібно, подрібнену або натерту на тертці моркву, їх смажать практично до готовності на олії, потім додають розпущене на волокна куряче м’ясо, все разом обсмажують кілька хвилин. Піджарка готова! Другий варіант – з підливою, для чого пасерують там же борошно і заливають піджарку склянкою бульйону.

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...