Як зварити абрикосове варення – покроковий рецепт смачного частування до чаю

Спробуйте приготувати абрикосове варення за вказаним рецептом: смак і аромат незабутні, а приготувати страву зовсім не складно.

Для приготування нам знадобиться:

  • абрикоси – 2 кг;
  • цукор – 1,2 кг.

Метод приготування варення

Я зазвичай приступаю до готування абрикосового варення увечері, так виходить зручніше за часом. Для варення добре підходять трохи недостиглі і тверді плоди.

Ретельно миємо фрукти і розрізаємо наполовину.

Кісточки, я раджу, не викидати, а розколоти їх і додати ядра з них до абрикосів – наше десерт стане ще смачнішим.

Помістіть фрукти у велику каструлю і засипте цукром.

Струсіть каструлю і залиште на ніч, до ранку абрикоси пустять сік.

Вранці ставимо варення на вогонь, з моменту закипання зменшуємо вогонь і варимо 5 хвилин, знімаючи піну.

Залишаємо до повного охолодження. Повторюємо ще два рази, після чого розливаємо в підготовлені, стерилізовані банки і щільно закатуємо кришки.

Приємного чаювання в холодні зимові вечори!

Rating
( No ratings yet )
Loading...