Як зробити зимові заготовки для супів

Багато господинь не завжди мають у своєму розпорядженні час, щоб стояти довго біля плити. Тому, щоб заощадити час на походи в магазини, приготування страв, а також заощадити гроші на підвищені ціни на овочі в зимовий час, ми вам радимо приготувати такі заготовки.

Варто зазначити, що для таких заготовок кожна господиня може робити рецепти на свій смак, хтось не любить моркву в супі, комусь не подобається болгарський перчик. Тому якщо овоч вам не до смаку виключіть його з цього рецепта.

Отже, нам знадобиться:

  • Морква – 5 кг;
  • Цибуля – 2,5 кг;
  • Болгарський перець – 5 кг (бажано щільний і різних кольорів);
  • Помідори – 5 кг;
  • Соняшникова олія – за смаком (якщо заготовки ПП, то тушкуємо все на воді);
  • Сіль і спеції – за смаком.

Цибулю і моркву очищаємо, нарізаємо за бажанням, кубиками або подрібнюємо все на тертці. Болгарський перець промиваємо під проточною водою, обсушуємо за допомогою рушника, видаляємо серцевину, витягаємо насіння і також нарізаємо звичним вам методом. З помідорів вичавлюємо сік.

Ставимо на газову плиту чотири сковорідки і наливаємо в них олію. Після цього починаємо обсмажувати овочі: моркву, цибулю, перець. Як тільки вони обсмажаться, наливаємо в сковорідки томатний сік, спеції, сіль, і тушкуємо, поки не википить вся рідина.

Потім заправку відставляємо повністю остигати, а після, розфасовуємо по пакетам і відправляємо в морозильну камеру.

Цей варіант дуже зручний і вигідний, а найголовніше, така заправка наповнить ваше приготування неймовірним ароматом літніх овочів.

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...