Як зробити заготовки з помідорів і аличі на зиму в домашніх умовах

Сьогодні ми розповімо, як заготовити смачні помідори на зиму без оцту і лимонної кислоти. Перевірений часом бабусин рецепт!

Необхідні продукти:

  • 5 кг помідорів
  • 8 шт. моркви (середньої)
  • 8 середніх цибулин
  • по 20 ягід аличі на банку
  • 8 суцвіть кропу
  • по 3 зуб. часнику на банку
  • перець горошком, лавровий лист, гвоздика

Покроковий процес приготування:

Постав на плиту дві каструлі. В одній будемо стерилізувати банки, в іншій – готувати розсіл.

На 1 літр води (можна навіть 1,5 – залежить від самих помідорів) знадобиться столова ложка цукру і 1 з верхом столова ложка солі. Дай воді закипіти.

У друшляк виклади порізану кільцями моркву. Кілька разів опусти її в киплячий розсіл і потім розклади по стерилізованим банкам. Так само зробиш з цибулею, кропом і аличею.

Помідори вимий, переклади в друшляк і також пробланшіруй, тільки вже в каструлі з просто кип’ятком (в цей час розсіл повинен кипіти на невеликому вогні).

Час бланшировки помідорів залежить від розміру і сорту помідорів. Великі помідори повинні знаходитися в кип’ятку трохи довше, ніж маленькі і переспілі помідори. Головне не допустити, щоб помідори почали тріскатися!

Виклади помідори в банки, зверху виклади часник, суцвіття кропу. Залий все розсолом і закатай стерилізованими кришками.

Банки перевертай кришкою вниз, накривай пледом і залишай так на добу. Хоч таку красу і не хочеться далеко ховати, а все ж зберігати помідори з аличею до пори до часу варто в темному прохолодному місці.

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...