Як зробити за 3 дні хрустку та дуже смачну квашену капусту у власному соку

Нижче наводиться швидкий рецепт приготування дуже смачної квашеної капусти. Рекомендується брати капусту осінніх сортів, завдяки чому страва вийде солодкою та соковитою.

Інгредієнти:

  • 2 кілограма капусти;
  • 1 морква;
  • 2 ст. л. солі;
  • 1 ч. л. цукру.

Як приготувати:

Капусту потрібно нашаткувати.

Морква натирається за допомогою тертки з великими отворами.

Морква змішується з капустою.

Далі капусту слід пересипати сіллю.

Потім додається цукор для прискорення процесу квашення.

Капуста добре перемішується.

Після цього капусту слід щільно скласти у банку або іншу тару.

Банка накривається марлею та ставиться у посуд великого розміру, тому що буде витікати сік.

Банка залишається на 3 доби.

Коли капуста почне пінитися, її слід декілька разів проштрикнути дерев’яною паличкою, щоб вийшли гази.

Проштрикувати капусту слід кожного дня.

Якщо буде утворюватися недостатньо соку, то можна додати 100 мл води.

Процес квашення звичайно триває 3 дні. У прохолодному приміщенні капуста може кваситися 4 дні.

Готова капуста ставиться у прохолодне місце. Її можна зберігати тривалий час. Смачного!

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...