Як зробити смачний та корисний гарбузовий сік

Сік з гарбуза дуже корисний та відрізняється чудовим смаком. Його слід вживати взимку, коли імунітет організму послаблений. Пити такий сік можуть усі члени родини, навіть маленькі діти. До того ж, гарбузовий сік може стати гарною альтернативою солодким напоям під час застілля.

Інгредієнти:

  • 3,5 кг гарбуза;
  • 0,5 л цукру піску;
  • 2 ч. л. лимонної кислоти;
  • 5 л води.

Як приготувати:

  1. Гарбуз потрібно почистити та помити, після чого порізати шматками.
  2. Далі гарбуз кладеться в емальовану каструлю та заливається водою. Кип’ятити на протязі 10 хвилин.
  3. Коли вода охолоне, її потрібно процідити за допомогою сита. Гарбуз подрібнюється блендером, після чого перетирається через сито.
  4. Пюре з гарбуза поєднати з рідиною, яка буда зціджена. Далі додати цукор та лимонну кислоту.
  5. Суміш необхідно закип’ятити та варити на протязі 20 хвилин.
  6. Гарячий сік розливається в простерилізовані банки, які потім закатати кришками, накрити ковдрою та залишити для охолодження.

Рецепт розрахований на 7,5 літрів соку.

Можна також додати різноманітні фрукти та овочі, щоб отримати інший смак соку. Добре підійдуть яблука, груші, апельсини.

Смачного!

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...