Як зробити розпушувач для випічки в домашніх умовах

Ми часто заміняємо при випічці десертів харчову соду на розпушувач, який надає тісту особливу легкість, і при цьому не надаючи йому специфічний присмак соди.

Хоча купити розпушувач можна в будь-якому супермаркеті, його можна швидко приготувати і самій в домашніх умовах, причому непогано при цьому заощадивши.

Інгредієнти:

  • сода харчова – 10 г;
  • кислота лимонна – 6 г;
  • борошно пшеничне або крохмаль – 24 г.

Покроковий рецепт:

Оскільки всі інгредієнти вимірюються в грамах, готувати розпушувач рекомендується в невеликій ємності, встановленій на кулінарні електронні ваги.

Насипають спочатку соду, потім лимонну кислоту і потім борошно або крохмаль.

Всі інгредієнти перемішують і складають в суху ємність, яка герметично закривається. Зберігати розпушувач можна при кімнатній температурі.

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...