Як зі шкірок апельсинів зробити смачні цукати

Після вживання апельсинів не поспішайте викидати шкірки. З них можна приготувати дуже ароматні та смачні цукати. Вони можуть придати випічці особливий смак. Ці смаколики будуть доволі актуальними при приготуванні штоллену, який робиться для святкування Нового Року.

Інгредієнти:

  • 3 апельсини;
  • 250 грамів цукру піску;
  • лимонна кислота;
  • 250 мл чистої води.

Як приготувати:

Почистити апельсини. Шкірки нарізується смужками та заливаються водою.

Варити шкірки 5 хв., після чого злити воду та промити їх під проточною холодною водою. Потім шкірки повторно заливаються водою та варяться.

Ще один раз виконати попередню процедуру. Потім додати сіль (1 ч. л.). Промити шкірки та залишити, щоб збігла вода.

У 250 мл води кладеться цукор. Він повинен повністю розчинитися.

У воду кладуться апельсинові шкірки. Варити протягом 50 хвилин, щоб сироп зміг випаруватися. Під кінець варіння додається дрібка лимонної кислоти.

Цукати перекладається на сито, щоб витік зайвий сироп. Потім помістити цукати на пергамент. Залишити їх на ніч для висихання. Можна їх також висушити за 20 хв. за допомогою духовки.

Далі цукати слід обкачати у цукровій пудрі. Помісти їх в скляну банку та поставити в прохолодне місце.

Смачного!

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...