Як засолити гриби будь-якого виду на зиму

Для всіх любителів так званого тихого полювання питання про те, як засолити гриби, стоїть дуже гостро! І ми з радістю поділимося з вами універсальним рецептом засолювання, який підходить для всіх видів.

Надзвичайно смачні заготовлені таким способом рижики, грузді і лисички. Втім, навіть звичайні магазинні печериці та гливи відкриються вам з нового боку.

Необхідні продукти:

  • Лісові гриби – 2,5 кг
  • Вода – 3 л
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Насіння кропу – 1 ч. л.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Перець духмяний – 4 шт.
  • Чорний перець (горошком) – 1 шт.
  • Листя хрону – 2 шт.
  • Оцет – за смаком

Покроковий процес приготування:

Для того щоб наповнити літрову банку, вам знадобиться майже 3 кг грибів – при варінні вони зменшаться в два-три рази. Найкраще брати лісові гриби. Перед приготуванням ретельно почистіть їх від листя, гілочок і бруду.

Потім гриби слід відварити. Використовуйте 3 літри води. Варіть півгодини після закипання. Після чого гриби відкиньте в друшляк і залиште близько 200 мл грибного відвару.

Як засолити гриби будь-якого виду на зиму

У воду з-під грибів додайте сіль, лавровий лист, запашний перець і насіння кропу. Доведіть до кипіння. Потім почекайте, поки гриби охолонуть, і додайте подрібнені листя хрону.

Перекладіть гриби в банку і залийте маринадом. При бажанні додайте одну столову ложку оцту для тривалого зберігання.

Як засолити гриби будь-якого виду на зиму

Без оцту така закуска буде зберігатися близько тижня, а з ним – хоч до Нового року. До слова, солоні гриби можна їсти вже через добу. За цей час вони встигнуть просочитися пряним маринадом. Подавайте гриби зі свіжою цибулею в якості закуски або додавайте в основні страви: гарніри, супи і салати.

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...