Як запекти свинину з горіхами до дня народження

Свинина, запечена з горіхами та прянощами, за рецептом свекра така ніжна та ароматна, що встояти неможливо. Тільки й залишається мріяти про подвійну порцію.

Необхідні продукти:

  • Свинина – 1,2 кг
  • Цибуля – 1 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Волоські горіхи – 80 г
  • Панірувальні сухарі – 2 ст. л.
  • Петрушка – 30 г
  • Соняшникова олія – 2 ст. л.
  • Імбирний порошок – 1 ч. л.
  • Кориця – 0,25 ч. л.
  • Чорний перець (мелений) – 0,5 ч. л.
  • Сіль за смаком

Покроковий процес приготування:

Сушений імбир змішайте з корицею, меленим перцем та сіллю. Цією сумішшю з усіх боків добре натріть свинячу м’якоть. Перекладіть її в миску і сховайте в холодильник на годину.

Як запекти свинину з горіхами до дня народження

Цибулю наріжте дрібними кубиками. Обсмажте їх у розігрітій олії до м’якості. Потім остудіть. Змішайте цибулю з нарізаною зеленню. До них додайте горіхи, подрібнені у блендері.

Як запекти свинину з горіхами до дня народження

До цих інгредієнтів пересипте панірувальні сухарі, додайте яйце. Посоліть до смаку і перемішайте. Зробіть три глибокі розрізи вздовж свинячої м’якоті.

Як запекти свинину з горіхами до дня народження

Свинину начиніть горіховою сумішшю, щільно загорніть пергамент. Обв’яжіть шматок м’яса шпагатом, перекладіть його на лист або у форму. Готуйте у розігрітій до 200° духовці 40 хвилин.

Через 40 хвилин м’ясо дістаньте, розкрийте пергамент. Готуйте свинину розкритою ще 20 хвилин, доки не з’явиться скоринка.

Як запекти свинину з горіхами до дня народження

Рум’яна свинина, запечена з горіхами та прянощами, до столу подається не відразу. Спочатку дайте страві повністю охолонути. В іншому випадку в процесі нарізки м’ясо розвалюватиметься. Подавайте запечену свинину нарізаною впоперек шматка, щоб було видно горіхові «прожилки». Ця смачна і симпатична страва чудово підійде до святкового столу.

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...