Як запекти курячу печінку, щоб вона залишилася соковитою

Печінка, хоч і дуже корисна, подобається далеко не всім. У неї досить специфічний смак і запах, який багатьом здається дивним. Але навіть такі противники субпродукту можуть кардинально змінити свою думку. Потрібно лише переконати їх спробувати цю страву.

Закуска нагадує запечений печінковий паштет. Я використовую саме курячу печінку, вона ніжніша свинної або яловичої і з менш вираженим ароматом. Коли просто смажиш субпродукт на сковорідці, часто він виходить сухуватим. Щоб з нашою запіканкою не відбулося того ж, я додаю овочевий прошарок. Він допомагає зробити страву соковитою і апетитною.

Необхідні продукти:

  • Куряча печінка – 600 г
  • Пшеничне борошно – 2 ст. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Молоко – 100 мл
  • Цибуля – 2 шт.
  • Морква – 2-3 шт.
  • Твердий сир – 150 г
  • Соняшникова олія – 2 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець (мелений) – за смаком

Покроковий процес приготування:

Помийте печінку, видаліть прожилки і перебийте блендером до однорідності. Вбийте яйце і влийте молоко.

Як запекти курячу печінку, щоб вона залишилася соковитою

Посоліть і поперчіть за смаком, всипте борошно і перемішайте віночком або міксером, щоб розбити грудочки.

Як запекти курячу печінку, щоб вона залишилася соковитою

Наріжте цибулю кубиками, а моркву натріть на грубій терці. Обсмажте овочі на 1,5 ст. л. олії. Рештою змастіть форму і викладіть на дно половину морквяно-цибулевої суміші.

Як запекти курячу печінку, щоб вона залишилася соковитою

Посипте овочі половиною тертого на грубій терці сиру і залийте частиною печінкового тіста. Потім повторіть шари. Можете використовувати порційні форми розміром 22 х 8 см, тоді вийде дві запіканки.

Як запекти курячу печінку, щоб вона залишилася соковитою

Розігрійте духовку до 200 градусів і готуйте запіканку 45-50 хвилин. Дайте їй трохи охолонути, потім вийміть з форми.

Як запекти курячу печінку, щоб вона залишилася соковитою

Подавати запечену печінку можна як гарячою, так і холодною. Мені запіканка на другий день подобається ще більше. Особливо смачно з вареною або смаженою картоплею. Також закуска прекрасно поєднується з кашами. Сподобався рецепт? Тоді поділися ним з друзями!

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...