Як заквасити помідори з цукром, які можна відразу з’їсти або залишити до зими

У квашених помідорів особливий смак, який не зрівняється з маринованими – більш яскравий і насичений. Ми радимо спробувати приготувати помідорчики за даним рецептом. Швидше за все, він стане вашим фаворитом! Закваска овочів відбувається за рахунок бактерій. Навіть після того, як ви ретельно помиєте будь-які овочі, на них все одно залишаються мікроорганізми, які забезпечують необхідне бродіння.

Квашеним помідорам потрібне правильне зберігання. Ідеальним варіантом будуть темний і холодний підвал або льох. Якщо ж у вашому розпорядженні таких приміщень немає, то можна зберігати в холодильнику, однак там часто і без квашених овочів може не вистачати місця. Тоді залишається – їсти відразу і пригощати всіх рідних і друзів.

Продукти, які потрібні:

  • вода – п’ять літрів;
  • цукор – п’ять ст. л. з верхівкою;
  • сіль – 350 г;
  • часник – 10 зубців;
  • перець гострий – дві штуки;
  • болгарський перчик – одна штука;
  • хрін – один корінець;
  • листочки малини, вишні, смородини, хрону;
  • помідори – 8 кілограми.

Переходимо до процесу закваски помідорів

Така кількість інгредієнтів розрахована на ємність об’ємом 10 літрів. Тому слід спочатку переконатися, що у вас є вдома необхідний посуд. Його потрібно помити і просушити на сонечку.

Дуже важливим моментом є вибір помідорів. Овочі не повинні бути м’якими, переспілими і з будь-якими дефектами на поверхні. Сорт «бичаче серце» теж не підходить для закваски.

Вибирайте тугі помідорчики середнього розміру. Їх необхідно добре помити, скласти в ємність, де вони висохнуть.

У цей час можна зайнятися розсолом. Для нього найкраще взяти звичайну кам’яну сіль. У ній можуть потрапляти чорненькі вкраплення, але про це трохи пізніше. Зараз її необхідно висипати в воду і розмішати, щоб вона розчинилася.

Після візьміть відро об’ємом 10 літрів і складіть на дно потроху всього листя, перерахованих вище. Корінь хрону потрібно розрізати навпіл і теж саме з гострим перчиком і зубцями часнику.

Зверху укласти трохи більше половини помідорів, а на них покласти ще листя, часник і перчик на свій смак.

Тепер потрібно укласти помідори, які залишилися і накрити їх останнім шаром зелені.

У каструлю об’ємом 5 літрів насипати цукор і залити його приготованим розсолом. Чорні вкраплення, які були в солі, за цей час повинні були осісти на дно і тепер вони не потраплять в помідорчики.

Після того, як цукор розчиниться, необхідно весь маринад перелити в помідори. Прикрити зверху кришкою, але щільно не закривати.

Корисні поради

Якщо ви відразу перенесете відро з помідорами в льох або підвал, то вони будуть готові тільки через 30 днів. У цьому випадку це їх можна вже зберігати до зими. Якщо ви хочете їх їсти зараз, то залиште помідори при кімнатній температурі, а вже через кілька днів ви зможете насолоджуватися їх смаком.

Ще ви можете спочатку залишити помідори при кімнатній температурі, а потім підготувати до тривалого зберігання. Для цього покладіть зверху марлю, на неї насипте гірчичного порошку і тепер закрийте капроновою кришкою. Таким чином ви зупините появу цвілі.

Rating
( No ratings yet )
Loading...