Не поспішайте виливати розсіл, який залишається після споживання консервації. Його можна застосовувати у різних цілях. Наприклад, в огірковому розсолі міститься велика кількість вітамінів та мікроелементів. Тому його можна використовувати у кулінарних цілях.
- Приготування м’яса
Якщо м’ясо обробити маринадом, який приготований з розсолу, то воно стане дуже смачним та ніжним. Готувати такий маринад можна для будь-якого м’яса, у тому числі кролика та індика. При цьому неймовірний смак м’яса буде гарантовано незалежно від способу готування маринаду.
- Маринування
За допомогою розсолу можна маринувати різноманітні овочі. Для цього вони чистяться, миються, нарізуються та заливаються розсолом. Далі помістити овочі у холодильник на 2 дні. Смачна закуска готова до споживання.
- Приготування маринадів
З розсолу можна готувати різноманітні маринади. Також можна приготувати оригінальну закуску, яка сподобається усім. Для цього у розсіл слід помістити яйця та додати спеції.
- Приготування картоплі
Рекомендується відварити у розсолі картоплю. Ця страва має неймовірний смак та аромат. А якщо ви любите готувати картоплю фрі, то перед тим, як смажити, її необхідно замочити у розсолі.
- Приготування смачного хліба
Випічка, млинці, вареники також набудуть оригінального смаку, якщо готувати їх за допомогою розсолу. Неймовірно ароматним буде хліб на розсолі.
- Закуска для намазування на хліб
Вершкове масло потрібно змішати зі спеціями та розсолом. Потім суміш збивається за допомогою міксера та ставиться у холодильну камеру. Смачна закуска для приготування бутербродів готова.
- Приготування корисного напою
З розсолу можна приготувати напій, який допоможе зняти симптоми похмілля. Також він здатен відновити електролітний баланс в організмі та зняти біль у м’язах після інтенсивних фізичних вправ.
- Альтернатива оцту
У розсолі присутній оцет. Тому розсіл можна використовувати замість звичайного харчового оцту.
- Маринування сиру
У розсолі можна замаринувати сир. Це дуже смачна та ароматна закуска, яка сподобається усім. Для маринування підійде твердий та м’який сир.
- Очищення від накипу
Розсіл слід залити у чайник та кип’ятити протягом 2,5 годин. В результаті чайник буде очищений від накипу. Розсолом можна чистити також посуд, який почорнів.