Як вам такий рецепт? Баклажани з морквою на зиму

Таке овочеве асорті з баклажани – це дуже простий і смачний салат, який точно знайде місце на вашому столі.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • баклажани – 1 кг;
  • морква, цибуля по 2 шт;
  • часник – 3 зубчики.

Для приготування маринаду необхідно:

  • сіль – 1 ст.л;
  • цукор – 5 ст.л;
  • оцет 9% –  100 мл.

Баклажани ріжемо кубиками і солимо, перемішуємо і залишаємо на 30 хвилин.

Моркву натираємо на тертці для корейської моркви.

Часник натираємо на середній тертці. Цибулю ріжемо півкільцями.

Баклажани промиваємо під водою, залишаємо стікати.

У сковороду наливаємо трохи олії, обсмажуємо баклажани до рум’яності. Банки і кришки стерилізуємо.

Кладемо шар баклажанів, моркву, цибулю і повторюємо таким чином до верху банок, ущільнюємо.

Для маринаду змішуємо всі інгредієнти з водою 250 мл. Доводимо до кипіння, варимо 2 хвилини, вливаємо оцет, варимо 1 хвилину і заливаємо в банки.

Заливаємо маринад в банки, накриваємо кришками.

Ставимо банки в каструлю на рушник, наливаємо теплу вожу до горлечка банок, стерилізуємо 15 хвилин з моменту закипання.

Закручуємо кришки, перевертаємо і вкутуємо до повного охолодження.

Зберігаємо консервацію в підвалі або в коморі при кімнатній температурі.

Rating
( No ratings yet )
Loading...