Таке овочеве асорті з баклажани – це дуже простий і смачний салат, який точно знайде місце на вашому столі.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- баклажани – 1 кг;
- морква, цибуля по 2 шт;
- часник – 3 зубчики.
Для приготування маринаду необхідно:
- сіль – 1 ст.л;
- цукор – 5 ст.л;
- оцет 9% – 100 мл.
Баклажани ріжемо кубиками і солимо, перемішуємо і залишаємо на 30 хвилин.
Моркву натираємо на тертці для корейської моркви.
Часник натираємо на середній тертці. Цибулю ріжемо півкільцями.
Баклажани промиваємо під водою, залишаємо стікати.
У сковороду наливаємо трохи олії, обсмажуємо баклажани до рум’яності. Банки і кришки стерилізуємо.
Кладемо шар баклажанів, моркву, цибулю і повторюємо таким чином до верху банок, ущільнюємо.
Для маринаду змішуємо всі інгредієнти з водою 250 мл. Доводимо до кипіння, варимо 2 хвилини, вливаємо оцет, варимо 1 хвилину і заливаємо в банки.
Заливаємо маринад в банки, накриваємо кришками.
Ставимо банки в каструлю на рушник, наливаємо теплу вожу до горлечка банок, стерилізуємо 15 хвилин з моменту закипання.
Закручуємо кришки, перевертаємо і вкутуємо до повного охолодження.
Зберігаємо консервацію в підвалі або в коморі при кімнатній температурі.