Як у мене виходить найніжніша куряча печінка на сковороді

За цим рецептом печінка виходить надзвичайно ніжною. І ось чому. Вся справа в ароматному соусі зі сметани. Він не тільки розм’якшує субпродукт, а й насичує його смаками спецій. Найніжніша куряча печінка у сметані з цибулею на сковороді готується дуже швидко. Головне — тримати не надто високу температуру, щоб вона тушкувалася, а не смажилася.

Необхідні продукти:

  • Куряча печінка – 800 г
  • Цибуля – 300 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Сметана – 400 г
  • Гірчиця – 2 ч. л.
  • Вершкове масло – 30 г
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець (мелений) – за смаком
  • Орегано – 0,5 ч. л.
  • Базилік – 0,25 ч. л.
  • Чебрець – 0,25 ч. л.

Покроковий процес приготування:

Кубик вершкового масла розтопіть на сковороді. На нього готуйте цибулю, нарізану тонкими півкільцями. Цибулю обсмажуйте до м’якості на середньому вогні.

До цибулі пересипте курячу печінку. Обсмажуйте її, доки не пустить сік. Потім додайте в сковороду часник, пропущений через прес, сушені базилік, орегано та чебрець, а також перець за смаком.

Як у мене виходить найніжніша куряча печінка на сковороді

У той же час пересипте в сковороду гірчицю. Перемішайте інгредієнти та готуйте хвилину на середньому вогні. Потім додайте до печінки з цибулею сметану. Знову перемішайте.

Готуйте на середньому вогні без кришки 10 хвилин, періодично помішуючи його. Соус зі сметани та спецій повинен загуснути, а печінка – розм’якнути.

Як у мене виходить найніжніша куряча печінка на сковороді

Готову печінку в сметані з цибулею подавайте на стіл у сковороді, посипавши її нарізаною зеленню. Найкраще підійде зелена цибуля. До речі, замість курячої можете взяти будь-яку іншу печінку. Її готовність визначайте у процесі. А як ви готуєте курячу печінку?

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...