Як у бабусі і мами! Смачні домашні пиріжки з пишного тіста

Домашні пиріжки з пишного тіста - рецепт приготування

Пиріжки з м’якого і повітряного тіста з начинкою з варення. Ви можете використовувати будь-яке варення або джем, шоколадну пасту.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • молоко – 150 мл;
  • яйця – 2 шт;
  • дріжджі свіжі – 20 г;
  • цукор – 75 г;
  • сіль – щіпка;
  • масло вершкове – 90 г;
  • ванільний цукор за смаком;
  • борошно – близько 450-470 г;
  • повидло, варення, джем – 350-400 г.

Процес приготування пиріжків

Всі продукти повинні бути кімнатної температури.

У теплому молоці розводимо дріжджі і чайну ложку цукру, 4 ложки борошна, перемішуємо і залишаємо на 15 хвилин.

Яйця збиваємо з цукром, ванільним цукром, сіллю, розм’якшеним вершковим маслом. Все добре вимішуємо до однорідності.

Борошно просіваємо. Змішуємо опару зі здобою, вимішуємо до однорідності.

Борошно всипаємо частинами і добре вимішуємо в ємності, потім посипаємо стіл борошном і викладаємо тісто, вимішуємо до м’якості.

Накриваємо тісто плівкою, ставимо в тепле місце на 50 хвилин.

Вимішуємо і знову залишаємо на 40 хвилин.

Формуємо пиріжки з начинкою, викладаємо на застелене пергаментом деко. Накриваємо і залишаємо на 20 хвилин.

Змащуємо пиріжки збитим жовтком і випікаємо при 180 градусах близько 25 хвилин.

Порада: не забуваємо про те, що навіть борошно повинно бути кімнатної температури, інакше тісто не буде тримати форму і не стане пишним при випічці.

Як у бабусі і мами! Смачні домашні пиріжки з пишного тіста

Rating
( No ratings yet )
Loading...