Як тільки достигає вишня, печу французький пиріг: діти з’їдають весь, до останньої крихти

Французький пиріг з вишнею - рецепт приготування

У моїй родині вишню люблять. А тому, як тільки починається сезон цих ягід, незмінного готую пиріг за французьким рецептом. Він виходить з легкою кислинкою і насиченим смаком і ароматом вишні. Те, що потрібно для чаювання в сонячний літній день.

Для пирога я використовую такий набір продуктів:

  • 600 г свіжої вишні (взимку підійде морожена, можна навіть використовувати ягоди з компоту в банках);
  • 30 г топленого масла (якщо немає топленого, можна використовувати звичайне вершкове);
  • 4 яйця;
  • 250 мл молока по 100 г борошна і цукру;
  • упаковка ванільного цукру;
  • дрібка солі;
  • трохи соняшникової олії для змащування форми.

Насамперед мию ягоди і виймаю з них кісточки. Потім вмикаю духовку – вона повинна нагрітися до температури 180 градусів і приступаю до приготування пирога.

  1. Змащую форму маслом, кладу в неї всі вишні (що виділився сік зливаю).
  2. Збиваю яйця з цукром і дрібкою солі.
  3. Додаю в суміш масло, молоко, ванільний цукор.
  4. Додаю просіяне борошно.
  5. Обережно змішую всі інгредієнти.
  6. Заливаю тістом вишню.

Ставлю форму в розігріту духовку. Випікаю протягом 40-45 хвилин, поки пиріг придбає золотисто-жовтий колір. Для підстраховки перевіряю готовність дерев’яною шпажкою. Пиріг готовий.

Можна сервірувати стіл і кликати сім’ю на чай!

Rating
( No ratings yet )
Loading...