Як смачно приготувати крильця в духовці – простий рецепт улюбленої страви

Приготувати курячі крильця в духовці так, щоб від них не залишилася суха шкірка на кістках, дуже просто. Досить потримати їх в правильному маринаді, а потім запекти, прикривши кришкою, пекарним папером або фольгою. В цьому випадку страва вийде соковитою, запашною і дуже смачною.

Рум’яну скоринку можна отримати, якщо в кінці готування відкрити крильця і підсмажити їх останні кілька хвилин, не втрачаючи смачні м’ясні соки.

Складові:

  • Курячі крильця – 8 шт.
  • Часник – 1-2 зубчики.
  • Мелена паприка – 1 ч. л.
  • Сіль за смаком.
  • Соняшникова олія – 30 мл.
  • Лимонний сік – 50 мл.

Як приготувати:

1. Для приготування в духовці краще вибрати великі крильця. На них більше м’яса, а значить в результаті вони вийдуть соковитішими. Розрізати їх по фалангам. Найменшу можна відкласти і використовувати в подальшому для приготування курячого бульйону.

2. Часник розчавити в ступці до пастоподібного стану з сіллю. Отриману кашку перекласти в миску з крильцями. Щедро посипати меленою паприкою. Любителі гострого можуть додати пекучий перець за смаком.

3. Ретельно обмазати крильця з усіх боків.

4. Полити олією і свіжовичавленим соком лимона. Перемішати. Шкірку лимона можна залишити в мисці з курячим м’ясом. Вона додасть страві приємні цитрусові нотки. Накрити харчовою плівкою і прибрати в холодильник на 2-3 години. Якщо є можливість, крильця краще перемішувати щогодини.

5. Промариновані курячі крильця готові до запікання в духовці. Дуже зручно використовувати одноразову форму з кришкою. Це не тільки дозволить зберегти соковитість м’яса, але і звільнить від миття жирного посуду. Укласти фаланги крилець в один шар у форму.

Як смачно приготувати крильця в духовці - простий рецепт улюбленої страви

6. Накрити форму кришкою і поставити в розігріту до 200 градусів духовку на 30-40 хвилин. Потім кришку відкрити і запікати ще 10-15 хвилин до появи рум’яної скоринки.

Разом з крильцями в духовці можна запекти скибочки картоплі і подати їх на гарнір разом зі свіжими овочами.

Rating
( No ratings yet )
Loading...