Як приготувати жарке в скляній банці

Як давно ви користувалися горщиками для запікання? Як правило, на кухні в першу чергу з’являються каструлі, сковорідки і великі форми. А горщики та інший непопулярний посуд – в останню. Як добре, що жарке в банках виходить нітрохи не гірше. Так-так, в самих звичайних скляних банках, які використовують для закруток.

Соковита, ароматна, красива страва. У скляній банці зберігати її набагато зручніше. А якщо банки ще й гарні, а не стандартні, використовуйте їх для ефектної подачі.

Інгредієнти

  • Яловичина – 1,5 кг
  • Помідор – 1 шт.
  • Картопля – 2 шт.
  • Цибуля – 3 шт.
  • Болгарський перець – 3 шт.
  • Часник – 5 зуб.
  • Сіль – 4 ч. л.
  • Каєнський перець – 2 ч. л.
  • Чорний перець (мелений) – 2 ч. л.
  • Чебрець – 2 ч. л.
  • Оливкова олія – 8 ст. л.
  • Вода – 250 мл

Наріжте м’ясо середніми шматками, як показано на фото.

Як приготувати жарке в скляній банці

Підготуйте овочі: зелений гострий перець грубо наріжте, картоплю подрібніть на великі шматки, цибулю – на великі кубики, а помідор очистіть від шкірки і наріжте великими шматками.

Як приготувати жарке в скляній банці

Розподіліть м’ясо і овочі по 4 банкам в наступному порядку: спочатку шар цибулі, картоплі та зеленого перцю, потім м’ясо, помідори, знову цибулю з перцем і картоплею. І так до верху. Приправляйте кожен шар: по 0,5 ч. л. кайєнського і чорного перцю в кожну банку, по 1 ч. л. солі і по 0,5 ч. л. чебрецю.

Як приготувати жарке в скляній банці

Накрийте банки фольгою або кришкою (НЕ закручуючи) і відправте в духовку на півтори години при 200 градусах.

Як приготувати жарке в скляній банці

Сподобався наш рецепт жаркого? Чекаємо на вашу враження в коментарях!

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...