Як приготувати варення зі слив. На смак нагадує цукерки

Нижче наводиться грузинський рецепт смачного сливового варення. За своїм смаком ця страва нагадує цукерки. Варення відрізняється приємним ароматом, тому що пахне корицею та горіхами. Усі члени вашої родини будуть задоволені цим десертом.

Інгредієнти:

  • 2 кілограми слив;
  • 150 грамів волоських горіхів;
  • 1 чайна ложка кориці;
  • 1 чайна ложка тертого імбиру;
  • 600 грамів цукру піску;
  • 1 літр води.

Як приготувати:

Сливи необхідно помити, висушити, порізати та видалити з них кісточки.

Горіхи слід подрібнити, використовуючи блендер.

Сливи кладуться у каструлю, засипаються цукром. Потім вони заливаються водою та ставляться на невеликий вогонь.

Коли суміш закипить, потрібно зняти пінку, додати корицю та імбир, після чого усе перемішати.

Далі варення вариться на протязі 40 хвилин. Періодично потрібно перемішувати та знімати пінку.

Потім варення слід остудити. Наступним кроком додаються горіхи. Варіння перемішується та розкладається у стерильні банки.

Закрити банки кришками та поставити у прохолодне місце для зберігання. Смачного!

Rating
( No ratings yet )
Loading...