Як приготувати варення з яблук на зиму

Ми так звикли до яблук, що вже давно не вважаємо їх чимось особливим. Недорогий фрукт, який доступний круглий рік. Але ваша думка про нього може кардинально змінитися, коли ви дізнаєтеся, як приготувати варення з яблук на зиму. І ми говоримо не про класичний спосіб варіння на зиму.

Цей рецепт відрізняється поетапністю і парочкою кулінарних прийомів. В результаті виходить не просто варення, а повноцінний десерт. Навіть шматочки яблук в ньому стають прозорими і набувають гарний колір. Зовсім як шматочки бурштину! Тому його і називають бурштиновим варенням.

Необхідні продукти:

  • Яблуко – 1,5 кг
  • Сода – 3 ч. л.
  • Вода – 3,2 л
  • Цукор – 800 г
  • Лимонний сік – 2 ст. л.

Покроковий процес приготування:

Яблука почистіть від шкірки і наріжте на невеликі шматочки. Розведіть соду в трьох літрах води і замочіть яблука в ній на годину. Це допоможе зберегти форму.

Змішайте 200 мл води з цукром і лимонним соком, після чого доведіть суміш до кипіння.

Залийте яблука гарячим цукровим сиропом, накрийте кришкою і залиште на ніч (або на 8 годин).

Після цього проваріть варення 5 хвилин після кипіння і знову залиште на 8 годин. Повторіть цей етап знову, після чого розкладіть десерт по стерилізованих баночках і закатайте.

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...