Як приготувати цукати з вишні

Ми вам розповімо, як зберегти все джерело вітамінів на зиму без особливих зусиль.

Вишня дуже корисна ягода, в народній медицині її застосують при різних захворюваннях. Вона сповнена вітамінів. Про її користь можна говорити нескінченно. Господині роблять з неї варення, компоти і просто заморожують. Ми вам розповімо, як зберегти все джерело вітамінів на зиму без особливих зусиль.

Як зробити цукати з вишні?

Відбираємо добру і стиглу ягоду, промиваємо в проточній воді, відокремлюємо від кісточок, викладаємо на рушник, просушуємо і відправляємо в каструлю.

В окремій ємності готуємо сироп з розрахунку на один кілограм цукру – одна склянка води. Сироп ставимо на повільний вогонь, помішувати його до повного розчинення цукру, доводимо до кипіння і виливаємо в ягоди. Залишаємо в прохолодному місці каструлю на кілька днів. Потім акуратно зливаємо його в окрему ємність, ще раз кип’ятимо 20 хвилин і заново заливаємо ягоди. Повторюємо це все п’ять разів, поки сироп не стане густим, а ягоди не почнуть карамелізуватися.

Потім відкидаємо ягоди в друшляк і даємо стекти сиропу. Після цього відправляємо їх сушитися в електричну духовку на 6 годин при температурі 40-50 градусів.

Як тільки вони висохнуть, охолоджуємо, присипаємо цукровою пудрою і пересипаємо в герметичні банки на зберігання.

Натуральні цукерки на зиму готові! Такі ласощі діти просто обожнюють!

Смачного! Набирайтеся вітамінів!

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...