Як приготувати цукати з гарбуза?

У сушеному вигляді оранжеві шматочки зберігатимуться кілька місяців. За умови, що їх не з’їдять раніше. Зазвичай десерт з’їдається за тиждень, тільки встигай робити. Гарбузові цукати чудово підходять для перекусів у дорозі. А ще замінюють дітям цукерки. А на смак нагадують екзотичні фрукти. Для приготування цих корисних ласощів вам знадобиться лише 3 інгредієнти. На кожний кілограм гарбуза беріть 500 г цукру.

Необхідні продукти:

  • Гарбуз – 3 кг
  • Цукор – 1,5 кг
  • Лимонна кислота – 1 ч. л.

Покроковий процес приготування:

Очистіть гарбуз від шкірки та насіння (в інгредієнтах вказана чиста вага м’якоті). Розділіть на скибочки і наріжте їх шматочками завтовшки 5-7 мм.

Складіть гарбуз у товстостінну каструлю і пересипте цукром. Накрийте кришкою та залиште на 4 години, а краще на ніч, щоб виділився сік.

Поставте каструлю на вогонь, всипте лимонну кислоту. Якщо соку виділилося мало, долийте 100-200 мл води. Доведіть до кипіння, зменште вогонь до середнього та варіть під кришкою 5 хвилин.

Як приготувати цукати з гарбуза?

Зніміть з вогню та залиште на 3–4 години. Потім знову доведіть гарбуз у сиропі до кипіння, проваріть 5 хвилин і дайте настоятися 3-4 години. Усього ви повинні повторити процедуру 4 рази.

Як приготувати цукати з гарбуза?

Відкиньте гарбуз на друшляк, а коли рідина стече, розкладіть шматочки на піддонах сушарки. Встановіть температуру 65 градусів та сушіть трохи більше доби. Готові цукати не повинні липнути до рук та один до одного.

Як приготувати цукати з гарбуза?

Зберігайте цукати з гарбуза у герметичних контейнерах, щоб вони не відволожилися. Якщо ви не маєте сушарки, тоді використовуйте духовку. Увімкніть режим конвекції та виставте таку саму температуру. Але в такому випадку слід стежити, щоб шматочки не обвуглилися. Тривалість сушіння залежить від вашої духовки. А ви колись пробували готувати цукати?

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...