Для домашнього жюльєну підійде будь-яка частина курки, але краще використовувати філе стегна. Так страва вийде соковитішою. А ось сир краще взяти напівтвердий: Едам, Гауда, Голландський та інші.
Необхідні продукти:
- Куряче стегно – 500 г
- Печериці – 500 г
- Сметана – 200 г
- Вершки – 100 мл
- Сир гауда – 150 г
- Цибуля – 100 г
- Пшеничне борошно – 1 ч. л.
- Петрушка – 20 г
- Соняшникова олія – 3 ст. л.
- Вершкове масло – 30 г
- Сіль – 1 ч. л.
- Чорний перець (мелений) – 0,5 ч. л.
Покроковий процес приготування:
Розігрійте на сковороді 1 ст. л. олії та 15 г вершкового масла. Наріжте печериці середніми шматочками і викладіть половину в сковороду. Смажте 3-4 хвилини на сильному вогні. Перекладіть на тарілку.
Додайте ще 1 ст. л. соняшникової олії і вершкове, що залишилося. Так само приготуйте другу частину грибів.
Філе курячого стегна (вага вказана без кістки) наріжте невеликими шматочками та обсмажте на тій же сковороді з додаванням ложки олії протягом 3-4 хвилин. Посоліть і поперчіть до смаку.
Покладіть подрібнену цибулю і готуйте 2-3 хвилини на середньому вогні. Всипте борошно і перемішайте, після чого додайте печериці та нарізану петрушку. Влийте вершки і заправте сметаною, знову перемішайте і тушкуйте 2-3 хвилини.
Посипте блюдо зверху тертим сиром, накрийте кришкою, зменште нагрівання до мінімуму і готуйте 2-3 хвилини. Подавайте гарячим.