Як приготувати ситний жульєн на сковороді лише за 30 хвилин

Для домашнього жюльєну підійде будь-яка частина курки, але краще використовувати філе стегна. Так страва вийде соковитішою. А ось сир краще взяти напівтвердий: Едам, Гауда, Голландський та інші.

Необхідні продукти:

  • Куряче стегно – 500 г
  • Печериці – 500 г
  • Сметана – 200 г
  • Вершки – 100 мл
  • Сир гауда – 150 г
  • Цибуля – 100 г
  • Пшеничне борошно – 1 ч. л.
  • Петрушка – 20 г
  • Соняшникова олія – 3 ст. л.
  • Вершкове масло – 30 г
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Чорний перець (мелений) – 0,5 ч. л.

Покроковий процес приготування:

Розігрійте на сковороді 1 ст. л. олії та 15 г вершкового масла. Наріжте печериці середніми шматочками і викладіть половину в сковороду. Смажте 3-4 хвилини на сильному вогні. Перекладіть на тарілку.

Як приготувати ситний жульєн на сковороді лише за 30 хвилин

Додайте ще 1 ст. л. соняшникової олії і вершкове, що залишилося. Так само приготуйте другу частину грибів.

Як приготувати ситний жульєн на сковороді лише за 30 хвилин

Філе курячого стегна (вага вказана без кістки) наріжте невеликими шматочками та обсмажте на тій же сковороді з додаванням ложки олії протягом 3-4 хвилин. Посоліть і поперчіть до смаку.

Як приготувати ситний жульєн на сковороді лише за 30 хвилин

Покладіть подрібнену цибулю і готуйте 2-3 хвилини на середньому вогні. Всипте борошно і перемішайте, після чого додайте печериці та нарізану петрушку. Влийте вершки і заправте сметаною, знову перемішайте і тушкуйте 2-3 хвилини.

Як приготувати ситний жульєн на сковороді лише за 30 хвилин

Посипте блюдо зверху тертим сиром, накрийте кришкою, зменште нагрівання до мінімуму і готуйте 2-3 хвилини. Подавайте гарячим.

Як приготувати ситний жульєн на сковороді лише за 30 хвилин

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...