Як приготувати свинну грудинку, яка завжди виходить з бурштиновою скоринкою

З усіх м’ясних заготовок найбільшою популярністю користується запечена грудинка. Вона і за ціною доступна, і готується в рази простіше, чим м’ясо. Конкуренцію їй складає тільки сало, але це вже зовсім інша історія. Якщо ви не знаєте, як приготувати свинну грудинку в духовці, далеко ходити не потрібно. Тут ви знайдете один з найбільш вдалих рецептів.

Секрет ніжної грудинки з апетитною бурштиновою скоринкою полягає в наступному. Вкрай важливо перед запіканням скласти її удвічі, шкіркою назовні. Тільки тоді ви збережете максимум смаку, отримуючи при цьому смачну оболонку.

А щоб усередині і сало, і м’ясні прожилки були добре приправлені, шматок потрібно попередньо засолити. Про це та багато іншого ви дізнаєтеся в самому рецепті.

Необхідні продукти:

  • Свинна грудинка – 1 кг
  • Часник – 3 зуб.
  • Приправа для м’яса – 2 ст. л.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Мед – 1 ст. л.
  • Перець запашний – за смаком
  • Вода – 1,5 л
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Соєвий соус – 1 ст. л.
  • Паприка – 1 ч. л.

Покроковий процес приготування:

Виберіть свинну грудинку так, щоб м’яса і сала в ній було приблизно однаково. Якщо шматок товстий і погано гнеться, розріжте його на дві рівні частини. Це потрібно для того, щоб потім скласти їх м’якоттю один до одного, а шкіркою назовні.

Як приготувати свинну грудинку, яка завжди виходить з бурштиновою скоринкою

Приготуйте розсіл. Додайте в воду сіль (щоб грудинка була більш солоною, можна збільшити кількість солі на одну ложку), лавровий лист, запашний перець. Доведіть розсіл до кипіння, дайте охолонути і залиште в ньому грудинку на ніч.

Як приготувати свинну грудинку, яка завжди виходить з бурштиновою скоринкою

Промокніть грудинку і натріть внутрішню частиною сумішшю спецій з розчавленим часником. Після чого складіть навпіл або шкіркою догори, обмотайте ниткою і загорніть у фольгу. Відправте в духовку на 1 годину.

Як приготувати свинну грудинку, яка завжди виходить з бурштиновою скоринкою

Приготуйте соус: змішайте паприку, мед і соєвий соус. Розкрийте фольгу і отриманою сумішшю змастіть верх грудинки (перед тим злийте сік). Відправте в духовку на 10 хвилин. Потім переверніть шматок і обмажте іншу сторону. Запікайте ще 10 хвилин. Готово!

Як приготувати свинну грудинку, яка завжди виходить з бурштиновою скоринкою

Гаряча і холодна свинна грудинка – це дві різні страви. Тому не відмовте собі в задоволенні відрізати шматочок прямо з печі. Подавайте гарячу закуску до пюре, каш і запечених овочів. А в холодному вигляді вона добра сама по собі або на бутербродах з житнього хліба. Смачного!

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...