Як приготувати смажені пиріжки з картоплею

Побачите, ці смажені вироби настільки ситні та апетитні, що не підібрати слів. Найприємніше в цьому всьому, звичайно ж, їхня собівартість. Ви тільки подивіться, які прості та дешеві продукти тут використовуються, а в результаті пиріжки на столі затьмарюють навіть мудрі м’ясні чи рибні страви. Перевірено досвідом та численними гостями.

Необхідні продукти:

  • Картопля – 1 кг
  • Пшеничне цільнозернове борошно – 150 г
  • Цибуля – 300 г
  • Часник – 3 зуб.
  • Соняшникова олія – 50 г
  • Зелень – пуч.
  • Панірувальні сухарі – 50 г
  • Чорний перець (мелений) – за смаком
  • Сіль за смаком

Покроковий процес приготування:

Дрібно поріжте цибулю і добре пропассеруйте на сковороді з олією.

Картоплю очистіть, відваріть і злийте зайву воду.

У охолоджену, але в міру теплу картоплю додайте потертий на тертці часник, дрібно посічений кріп.

Далі влийте розтоплене вершкове масло і розімніть все товкачем.

Потім всипте борошно і добре перемішайте.

Покладіть всередину цибульну начинку і сформуйте пиріжки у вигляді великих котлет.

Обвалюйте заготовки в панірувальних сухарях, викладіть на дошку і за допомогою тильної частини ножа намалюйте сіточку. Але це за бажанням.

Вироби обережно посмажте на попередньо розігрітій сковороді. Обсмажте з обох боків.

Готові картопляники викладете на тарілку, прикрасьте зеленню, сметаною або будь-яким іншим соусом. Подавайте як самостійну страву, так і гарнір.

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...